Yandex Metrica

Kardeş payı! Türkiye-Azerbaycan ortaklığı bölgesel ekonominin ateşini yakacak! Niyet protokolü imzalandı

Kardeş payı! Türkiye-Azerbaycan ortaklığı bölgesel ekonominin ateşini yakacak! Niyet protokolü imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün ziyaret edip açılışına katıldığı Iğdır-Nahçıvan doğalgaz boru hattında günlük 1.5 milyon, yıllık 0.5 milyar metreküp doğalgaz ticareti yapılması planlanıyor. Söz konusu proje bölgesel ekonominin ateşini yakacak. bu proje sayesinde bölgede birçok girişim ve yatırımın da önü açılacak.

Ekonomi

12.02.2024, 19:03

Türkiye ile Kafkasya arasında en önemli geçiş noktasında bulunan ve 500 bine yakın nüfusa sahip Nahçıvan'da yıllık 500 milyon metreküp doğalgaz tüketiliyor. Türkiye-Azerbaycan Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin hayata geçmesi ile birlikte Nahçıvan'ın gereksinimi olan gazın tamamı karşılanmış olacak. Ve hatta günlük 1.5 milyon, yıllık ise 0.5 milyar metreküp doğalgaz ticaretinin planlaması yapılıyor. Fakat hattın teknik kapasitesi 3 milyar metreküpe çıkacak.

Bakan Bayraktar duyurdu! Gabar'da petrol üretiminde yeni gelişme Bakan Bayraktar duyurdu! Gabar'da petrol üretiminde yeni gelişme Haberi Görüntüle

HOT TAP İŞLEMİ İLE BAŞLAYACAK

Iğdır Doğalgaz Boru Hattı ve Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın son noktası olan mevcut Iğdır Pig İstasyonu saha içerisinden geçekleştirilecek. Boru hattı, belli bir amaç doğrultusunda özel makineler kullanılarak güvenli bir şekilde delinmesi işlemi anlamına gelen "hot-tap" işlemi ile başyacak ve Dilucu Pig ve Ölçüm İstasyonu sonrasında sona erecek. 

Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum ülkesine çıkarma yaptı Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum... Haberi Görüntüle

NİYET PROTOKOLÜ İMZALANDI

Söz konusu proje, Iğdır Pig ve Dilucu Pig olmak üzere 2 pig istasyonu, Taşburun ve Aralık Hat Vanası İstasyonu olmak üzere 2 hat vanası istasyonu ve bir ölçüm istasyonu birlikte yaklaşık 80 bin 150 metre uzunluğunda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi'ne İlişkin Niyet Protokolü"nü imzaladı.

Azerbaycan Şehir Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Başkanı Anar Guliyev ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Kahramanmaraş İlinde Konut Binaları, İlkokul, Anaokulu, Kültür Merkezi İnşaatına İlişkin İşbirliği Anlaşması"nı imzaladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında işbirliğini içeren anlaşma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov tarafından imzalandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading