Yandex Metrica

Kalkınma Yolu için geri sayım! Ümit Burnu ve Kızıldeniz'i sollayacak

Kalkınma Yolu için geri sayım! Ümit Burnu ve Kızıldeniz'i sollayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Iraklı mevkidaşıyla Kalkınma Yolu Projesi'ni görüştü. Görüşmenin ardından konuşan Bakan Uraloğlu, "Bugün Ümit Burnu'ndan yaklaşık 45 ve Kızıldeniz'den yaklaşık 35 günde yapılan nakliyelerin 'Kalkınma Yolu'nu bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir sürede yapılabileceğini biliyoruz, çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz" dedi.

Ekonomi

17.03.2024, 02:30

Ümit Burnu'ndan yaklaşık 45 ve Kızıldeniz'den yaklaşık 35 günde yapılan nakliyelerin, yapımı süren Kalkınma Yolu Porjesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kalkınma Yolu Projesi, Avrupa'dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyerek ortak fayda sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile Bakanlık'ta bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından konuşan Bakan Uraloğlu, Irak ile en önemli konunun Kalkınma Yolu Projesi olduğunu söyledi.

Görüşmede bu konuda gelinen noktanın ele alındığını belirten Uraloğlu, Irak tarafının projede büyük yol kat ettiğini bildirdi.

İş arayan gençlere müjde! Aile Bakanlığı 8367 TL destek verecek! Tek şart... İş arayan gençlere müjde! Aile Bakanlığı 8367 TL destek verecek!... Haberi Görüntüle

''KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ''

Konuyu yakından takip ettiklerine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Yıl içinde inşallah buranın finansmanı ve ihalesiyle ilgili gelişmeleri de göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Irak'a yapacağı ziyaret sırasında bazı kararların alınabileceğini karşılıklı konuştuk. Kalkınma Yolu'nun devamında da ülkemizde yapmamız gereken işler hakkında bilgi verdik. Biz de onları hızlıca yürütüyoruz." dedi.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Haberi Görüntüle

25 GÜNLÜK SÜREDE YAPILACAK

Kızıldeniz'deki olaylardan dolayı Ümit Burnu'nda oluşan gemi trafiğine dikkati çeken Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti;

"Bugün Ümit Burnu'ndan yaklaşık 45 ve Kızıldeniz'den yaklaşık 35 günde yapılan nakliyelerin 'Kalkınma Yolu'nu bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir sürede yapılabileceğini biliyoruz. Onun da ne kadar kıymetli olduğunu farkındayız. Çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz."

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading