Yandex Metrica

Kahve tiryakilerini üzen gelişme: Altından hızlı yükseliyor: Türk kahvesinin fiyatı rekor rakama ulaştı

Kahve tiryakilerini üzen gelişme: Altından hızlı yükseliyor: Türk kahvesinin fiyatı rekor rakama ulaştı

Kahve tiryakileri dikkat bu haber sizi çok üzecek! Altına rakip olan Türk kahvesi fiyatlarında geçen ay yüzde 15'in üzerinde bir artış yaşandı. Artık 100 gram Türk kahvesinin fiyatı 46 TL'yi aştı.

Ekonomi

23.05.2024, 18:57

Türk Kahvesi fiyatları rekor rakamlara yükseldi. Son olarak yapılan yüzde 15 zam ile birlikte Türk kahvesi 460 TL'ye yükseldi. Eminönü esnafı, bu artışın döviz kuru ve giderlerdeki yükselişten kaynaklandığını belirtti.

Türk kahvesine yapılan zamma ilişkin açıklamalarda bulunan Eminönü'nde kahve satışı yapan Hüseyin Yavuzer, "Yaklaşık 1 ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Zam gelmeden önce kilo fiyatı 390 TL civarındaydı, şu anda ise 460 TL" ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı yine zirvede: En fazla yolcu artışının gerçekleştiği havalimanı İstanbul Havalimanı yine zirvede: En fazla yolcu artışının gerçekleştiği havalimanı Haberi Görüntüle

KAHVE FİYATLARI NEDEN ZAMLANIYOR?

Sözlerine devam eden Yavuzer, "Eskiden vatandaşlar Türk kahvesini kilo olarak alıyordu, şimdi gram olarak almayı daha çok tercih ediyorlar" şeklinde konuştu.

Peki gerçekten kahve fiyatlarına neden zam geliyor? Eminönü esnafının belirttiği gibi, Türk kahvesine gelen zam, büyük ölçüde döviz kurundaki artış ve artan işletme giderlerinden kaynaklanıyor. Türkiye’de ithal edilen kahve çekirdeklerinin döviz bazında fiyatlandırılması, kahve fiyatlarının döviz kurundaki dalgalanmalara karşı hassas hale gelmesine neden oluyor. Ayrıca, artan enerji maliyetleri ve genel enflasyon da işletme giderlerini yükseltiyor, bu da nihai ürün fiyatlarına yansıyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading