Yandex Metrica

Sitede Ara

Kaç kişi daha EYT'li olacak? Bakan Işıkhan'dan merak edilen soruya yanıt

Kaç kişi daha EYT'li olacak? Bakan Işıkhan'dan merak edilen soruya yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. EYT’ye ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, ''EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var'' dedi.

Ekonomi

25.05.2024, 11:01

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Ünlü ekonomistten olay tahmin En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Ünlü ekonomistten olay... Haberi Görüntüle

KAMUDA SERVİSİN KALDIRILMASI

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılmasını değerlendiren Bakan Işıkhan, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız. Temel hedefimiz Türk lirasının verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek" ifadelerini kullandı.

Enflasyon düştükçe refah düzeyinin de yükseleceğini belirten Bakan Işıkhan, bu çerçevede hedefin kalıcı refahı sağlamak olduğunu söyledi.

85 milyon vatandaşa müjde: Köprü, otoyollar ve toplu taşıma araçları Kurban Bayramı'nda ücretsiz 85 milyon vatandaşa müjde: Köprü, otoyollar ve toplu taşıma araçları... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için de takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirten Bakan Işıkhan, Bayram ikramiyelerini 3 bin liraya yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak'' şeklinde konuştu.

Kamu işçilerine ikramiye müjdesi! Ödeme tarihleri belli oldu Kamu işçilerine ikramiye müjdesi! Ödeme tarihleri belli oldu Haberi Görüntüle

KÖK AYLIK

Bakan Işıkhan, "Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız." dedi.

85 milyon vatandaşa müjde: Köprü, otoyollar ve toplu taşıma araçları Kurban Bayramı'nda ücretsiz 85 milyon vatandaşa müjde: Köprü, otoyollar ve toplu taşıma araçları... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER

Emekliler için hazırladıkları projeleri de hayata geçirdiklerine değinen Işıkhan, "Emeklilerimizin lehine olacak projelerde kamu kurumlarının yanı sıra bankalarla, özel şirketlerle de protokoller imzalayacağız. Program kapsamında emeklilerimize konaklamadan ulaşıma, gıdadan, giyime, sağlığa, sosyal ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok hizmette ayrıcalık, öncelik, indirim gibi uygulamaların yapılmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sunacakları bu sosyal imkanlarla vatandaşların emeklilik dönemlerini daha aktif, daha sağlıklı ve başarılı bir şekilde yaşlanarak sürdürmelerine katkı sağlayacaklarına değinen Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri devreye alacağız. Online hizmetlerimizi genişleterek, işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmelerini sağlayacağız." diye konuştu.

Emeklilere özel sosyal tesislerde konaklama, PTTcell gibi indirimleri anımsatan Işıkhan, şöyle devam etti:

"Ayrıca yine haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar birçok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz. Bu yeni SGK hizmet modelimiz ile emeklilerimizin topluma aktif olarak katılabildiği, sosyal yaşamın içinde yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedefliyoruz. Bakanlıklarımızla, kurumlarımızla görüşmelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, bu ve benzeri daha pek çok yeniliği, emekli danışmanlarımızla yüz yüze, iletişim araçlarıyla ve kurduğumuz platformla, bizzat emeklilerimize ulaştırmayı planlıyoruz. Bu konuda hayata geçireceğimiz protokolleri ve gelişmeleri emekli.gov.tr'de paylaşacağız. Hep birlikte, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha huzurlu bir emeklilik dönemi için çalışmaya devam edeceğiz. Temel hedefimiz hem Türk lirasının verimini arttırmak hem de satın alma gücünü yükseltmek çünkü paranızın değeri arttıkça enflasyon düştükçe refah düzeyi yükseliyor. Biz bu çerçevede kalıcı refahı hedefliyoruz."

Eksik primi olanlara müjde! 2. EYT geliyor! Peki kimler erken emekliliğe hak kazanacak? Eksik primi olanlara müjde! 2. EYT geliyor! Peki kimler erken... Haberi Görüntüle

KAÇ KİŞİ EYT'Lİ OLACAK?

EYT’ye ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, ''EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var'' dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading