Yandex Metrica

İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'nin zenginleri bu şehirde yaşıyor! TL değil dolar geçiyor

İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'nin zenginleri bu şehirde yaşıyor! TL değil dolar geçiyor

BDDK'nın açıklamasıyla birlikte Türkiye'de vatandaşların en çok döviz bulundurduğu iller belli oldu. Birinci sıradaki il ise herkesi şaşırttı.

Ekonomi

21.03.2024, 08:25

Vatandaş, küresel enflasyonla birlikte güvenli liman olarak gördükleri altın ve dolara daha fazla rağbet gösteriyor. BDDK'nın yaptığı bir araştırma, hesaplarında en çok döviz bulandıran illeri ortaya çıkardı.

Türkiye’nin 81 ilinde tasarruf mevduatı amacıyla bankalarda tutulan döviz miktarları belli oldu. Mevduat bankalarında toplam mevduatta en fazla DTH payına sahip il ise yüzde 66,91 ile Yozgat oldu. Yozgat'ı Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Gümüşhane izledi.

Adıyaman'da kan donduran cinayet! Cesedi attığı yer 'bu kadar da olmaz' dedirtti! Adıyaman'da kan donduran cinayet! Cesedi attığı yer 'bu kadar da... Haberi Görüntüle

ALTIN MEVDUATININ TOPLAMDAKİ PAYI YÜZDE 20

BDDK’nın açıkladığı sektörün ilk altı ayındaki veriler katılım bankalarının toplam mevduat içinde payları düşük olsa bile mevduatlarının yüzde 41’inin yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın hariç DTH (döviz mevduatı) olduğunu ortaya koyuyor. Mevduat bankalarında ise toplam mevduat içinde yine yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın hariç DTH oranı yüzde 36 seviyesinde. Hem kamu hem de katılım bankalarında yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın mevduatının toplam mevduattaki payı ise yüzde 20. Katılım bankalarında TL cinsi mevduatın payı ise sadece yüzde 19,7 iken mevduat bankalarında ise TL cinsi mevduatın toplam mevduattaki payı yüzde 23,7.

Milyonlarca emekliye müjde sabaha 08:30'da:Tek şartla 20.000 TL ödeme başlıyor Milyonlarca emekliye müjde sabaha 08:30'da:Tek şartla 20.000 TL ödeme başlıyor Haberi Görüntüle

BANKA HESAPLARINDA EN FAZLA DÖVİZ BULUNDURAN İLLER

Banka hesaplarında en çok döviz bulunduran iller şu şekilde sıralandı:

1) Yozgat
2) Aksaray
3) Nevşehir
4) Kırşehir
5) Gümüşhane
6) Tunceli
7) Uşak
8) Bayburt
9) Bingöl
10) Sivas
11) Isparta
12) Kütahya
13) Afyon
14) Iğdır
15) Trabzon

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading