Yandex Metrica

İslam Memiş yeni yatırım aracını duyurdu! Altın ve gümüşü bir kenara bırakın! 'Bunlar yaramaz' diyerek duyurdu!

İslam Memiş yeni yatırım aracını duyurdu! Altın ve gümüşü bir kenara bırakın! 'Bunlar yaramaz' diyerek duyurdu!

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalardaki etkisini sürdürürken yatırım yapmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım için yeni aracı duyurdu.

Ekonomi

11.02.2024, 19:09

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının ardından yeni rekorlar kırmaya başladı. Piyasalardaki etkisi hala devam eden FED'in faiz kararı en çok sarı emtiayı etkiledi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ve yeni yatırım araçları ile ilgili görüşlerini paylaştı. 

Altın fiyatları son zamanlardaki gelişmelerin ardından sürekli olarak yükselişini sürdürüyor. Gram altın dün yeni bir rekor kırarken, finans analisti İslam Memiş bu durumun sürdürülebilir olmayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Gram altın serbest piyasalarda 1.409 lirayı gördü. İslam Memiş, altının ons fiyatının da hedefinin 2.079 dolar olduğunu belirtti.

Altın güne nasıl başladı? 26 Nisan 2024 güncel altın fiyatları Altın güne nasıl başladı? 26 Nisan 2024 güncel altın fiyatları Haberi Görüntüle

İSLAM MEMİŞ'TEN YENİ YATIRIM ARACI AÇIKLAMASI

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş piyasalarında yönün ne olacağına dair bir değerlendirme yaptı. Gram altın ve gümüş fiyatlarının yükselişe geçtiğini söyleyen Memiş, artık TL'si olanların altın ve gümüş almanın işe yaramayacağını belirtti. Borsa ve döviz piyasalarının daha mantıklı bir seçenek olduğunu savunan Memiş, borsanın şu an her şeyden daha ucuz olduğunu vurguladı.

Memiş ayrıca geçen hafta dolar/TL'nin 19,99, gram altının 1.343 lira, gram gümüşün 16,50 liraya kadar gerilediğini hatırlattı. Ancak 1.380-1.390 seviyelerinden gram altın ve 20,50 seviyesinden dolar alanların "bu balon patlayacak" uyarılarına kulak vermeleri halinde kazanç sağlayabileceklerini söyledi.

Elinde varlığı olanların fiyat yükselince satarak daha sonra düşüşte alacaklarını düşünmelerinin hatalı bir strateji olduğunu belirten Memiş, piyasayla ilgili bilgisi olmayanların makas aralığı, işçilik ve belirsizlik konularında bilgi sahibi olmadığını söyledi. Elinde varlığı olanların sabırlı olmalarını ve risk almaktan kaçınmalarını öneren Memiş, borsada hedeflerinin 6 bün puan olduğunu açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading