Yandex Metrica

İslam Memiş ‘Bunu yapmazsanız ağlarsınız’ diyerek uyardı: Gram altın o tarihte 1450 TL olacak

İslam Memiş ‘Bunu yapmazsanız ağlarsınız’ diyerek uyardı: Gram altın o tarihte 1450 TL olacak

Dolar kuru yükselmeye devam ederken gram altın da dövizdeki hareketlenmenin etkisi altına giriyor. ONS altın tarafından da desteklenerek 1000 liraya doğru tırmanan gram altın ile ilgili Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklama yaptı. İslam Memiş "Altın satmalı mıyım? Soruları geliyor. Piyasa şu anda senin cebindekini almak için kuruldu. Ağlarsınız ama mendil veren olmaz" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:19

ABD Merkez Bankası Fed’in mayıs ayı toplantı notlarının ilan edilmesiyle faiz artırımlarına devam edileceği sinyalleri verildi. Avrupa Birliği Merkez Bankası (ECB) tarafından yapılan açıklamalar ise bankanın tahmin edilenden önce bir para politikası sıkılaştırma politikasını uygulayacakları belirtildi.

ABD Merkez Bankası Mayıs ayı FOMC toplantı kararlarından bir sonraki en az iki para politika toplantısında faizin 50’şer baz puan yükseltileceği beklenmesine yönelik ABD dolar endeksi iki hafta önceki son yirmi yılın zirvesinde yüzde 3 oranında değer kaybıyla işlemlerine sürdürüyor. ABD dolar endeksi 101,65 seviyesine inerken, 10 senelik ABD Hazine tahvil getiri oranı yüzde 2,74 seviyesinde devam ediyor.

Kuyumcular uyarıyor! Elinde altını olanlar dikkat: Küçük yatırımcılar kar satışı yaptı! Kuyumcular uyarıyor! Elinde altını olanlar dikkat: Küçük yatırımcılar kar satışı... Haberi Görüntüle

DOLAR YIL İÇİNDEKİ ZİRVESİNDEN UZAKLAŞTI

2 haftadır yükselişini devam ettiren 16,50'lere dayanan dolar/TL kuru ise dün endeksin yüzde 3 değer kaybetmesiyle geriledi. Analistler bu gelişmeyi, “Yaklaşık bir yıldır aralıksız dolar alımları görüldükten sonra iki haftadır düzeltme süreci yaşanıyor” diyerek açıkladı. Kur dün kapanışta 16,19 lirayı gördü ve yıl içi zirvesinden uzaklaştı.

Fakat analistler, TCMB’nin faiz dışı uygulamaların sinyallerini vermesi, Suriye’de uzun sürebilecek bir harekâtın doğuracağı riskler, enflasyona endeksli borçlanma stratejisi için belirsizlikler sebebiyle dolar/TL kuru için risklerin yukarı yönlü olacağını söyledi.

Trump vuruldu altın fiyatları alev aldı! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor Trump vuruldu altın fiyatları alev aldı! Gram altın rekor üstüne... Haberi Görüntüle

ONS ALTIN 1850 DOLAR SEVİYESİNDE

Altın piyasası son oluşan enflasyon oranlarını yavaş yavaş sindiriyor ve fiyatlarına bu durum yansıyor. ABD’de kişisel tüketim harcamaları çekirdek enflasyonu beklentiler doğrultusunda yüzde 4,9 yükselirken ons altın 1850 dolar üzerinde bulunuyor.

Gram altın dün 980 liranın üzerine çıktı. Yılın zirvesini tazeleyen gram altın ise dolar kurunun kapanışa doğru düşüşe geçti ve 965 liraya kadar geriledi. Gram altın günü 972 liradan kapattı. Hafta sonu piyasaların kapalı olduğu zamanda 966 liradan işlem görüyor.

Tek ücret dönemi başlıyor! Kamuda tasarruf paketi Meclis'te yasalaştı! Tek ücret dönemi başlıyor! Kamuda tasarruf paketi Meclis'te yasalaştı! Haberi Görüntüle

PİYASALARDA CİDDİ BİR KARGAŞA VAR

Altın fiyatlarıyla ilgili gelişmeler araştırılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirmede bulundu. Youtube kanalında yayınladığı videoda, “Bu hafta piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı panik yaparak satış yapanlar bence yanlış bir karar verdi” diyen İslam Memiş, “Çünkü prensipli olmadıkları için kendilerini koruyamadılar. Piyasalarda ciddi bir kargaşa var. Yurt içi piyasalarda alım satım işini bitirdiler. Makas aralıkları açıldı. Günlük ve haftalık bazda alım satım yaptırmayacaklar. Bunu algılayamayanlar ucuz maliyetten almış olduklarını kaptıracaklar. Tezgaha maalesef düşecekler. O yüzden satan her zaman zarar edecek” dedi.

Gram altın fiyatları hakkında tahminde bulunan İslam Memiş yatırımcılara şöyle seslendi:

“Gram altında bu hafta kırmızı çizgimiz 980 liraydı. Ancak siz siz olun 980 lira seviyesinden alım yapmayın. Tekrar kar satışları ve düzeltme hareketlerini bekleyin. Her ne kadar 900 ve altındaki rakamlarda alamayacak olsanız da en azından 950 lira seviyelerinden tekrardan bir fırsat bulabilirsiniz. 980 liranın üzerindeki ataklar önce 1050, devamında 1200 lira seviyesinde olacak. Yıl sonuna kadar olan süreçte ise 1450 lira seviyesi. “Altın satmalı mıyım? Soruları geliyor. “Piyasa şu anda senin cebindekini almak için kuruldu. Ağlarsınız ama mendil veren olmaz. Varlığını da kaybedeceksin.”
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading