Yandex Metrica

İngiliz basını Türkiye'yi en üst sıraya taşıdı: Ekonomik tatil için yegane adres...

İngiliz basını Türkiye'yi en üst sıraya taşıdı: Ekonomik tatil için yegane adres...

İngiliz medyası sonbaharda ekonomik tatil için Türkiye'nin 1 numaralı adres olduğunu yazdı. Haber portalı Express, Marmaris'i öve öve bitiremedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Türkiye sonbahar turizminde altın çağını yaşıyor. Ekim ayı gelmesine rağmen oteller büyük oranda dolu ve rezervasyonlarda yoğunluk sürüyor. Rus, Alman ve İngilizlerin kitleler halinde tercih ettiği Türkiye'ye ilişkin sevindirici bir haber daha Londra'dan geldi. 

İngiltere'de internet medyasının önde gelen kurumlarından Express.co.uk, Türkiye'yi sonbahar tatili için en ekonomik adres olarak gösterdi.

Günde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği portalda yayınlanan habere göre, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ihracata olduğu kadar turizme de yaradı; çünkü İngiliz turistler için zaten oldukça ekonomik olan Türkiye tatili son 1,5 yılda daha da ucuz hale geldi. 

Online tatil ve rezervasyon portalı CashLady.com'da yapılan bir araştırmayı yayınlayan Express, "Türkiye, bu sonbaharda en ekonomik tatil destinasyonu... Hava soğudukça birçok İngiliz, kış güneşini hayal ediyor ve Türkiye, İngiliz turistler için en uygun tatil yeri; üstelik 5 yıl öncesine göre daha da ucuz" ifadelerini kullandı. 

5 yıl önce 1 sterlinin 4.54 Türk Lirası ettiğine işaret eden Express editörleri, sterlinin şimdi 21.5 liraya kadar yükseldiğini hatırlattı. Bu durum İngiliz turistlerin tatile ayırdıkları parayla daha Türkiye'de daha fazla kalabilecekleri anlamına geliyor. 

İngiliz Dışişleri Bakanlığı Seyahat Danışmanlığı Bürosu'na göre 2019 yılında Türkiye'ye İngiltere'den 2,5 milyonu aşkın ziyaret gerçekleşti. İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği adresler ise Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya oldu. 

Emekliye müjde saat 08:05'de geldi! O tarihte 100.000 TL hesaplara yatacak: Emekliye müjde saat 08:05'de geldi! O tarihte 100.000 TL hesaplara... Haberi Görüntüle

MARMARİS: EN DEĞERLİLERDEN BİRİ 

Express'in haberinde şu ifadeler kullanıldı:

Post Office Travel Money araştırmasına göre Marmaris, Avrupa'nın en değerli tatil yerlerinden biridir. Marmaris'te bir şişe bira yaklaşık 1,54 sterlin ve akşam yemeği ise 16 sterlin civarında. 

Marmaris, Türkiye'nin en iyi plajlarından bazılarına sahip olsa da kültür ve tarih hayranlarının daha keşfedecek çok şeyi olacak. Marmaris Kalesi, Roma ve Bizans dönemlerine ait çanak çömlek ve cam eşyalar sergilenen inanılmaz bir arkeoloji müzesine sahip. 

Turistler ayrıca, Antonius ve Kleopatra'nın bir zamanlar birlikte yıkandığını söylediği ıssız Sedir Adası'na da bir gezi yapabilir.

Akşamları birçok aile, ışık ve müzik gösterisine ev sahipliği yapan Marmaris ilçesindeki Dans Eden Çeşme'yi görmek için akın ediyor.

Kışın sıcaklık düşse de, turistler kasım ayında 22 derece civarında sıcaklığın tadını çıkarabilirler.

Tatilci İngilizler aynı zamanda Meghan Markle'ın favori tatil yerlerinden biri olan İstanbul'a da gidebilir.

İşte cebinizdeki parayla en ekonomik biçimde tatil yapabileceğiniz ilk 5 adres:

  • Türkiye
  • Brezilya
  • Macaristan
  • Şili
  • İzlanda
     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading