Yandex Metrica

İhtiyaç sahiplerine cillop gibi bayram hediyesi: PTT kesenin ağzını açtı!

İhtiyaç sahiplerine cillop gibi bayram hediyesi: PTT kesenin ağzını açtı!

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, PTT araclığıyla ihtiyaç sahiplerine cillop gibi bayram hediyesi verecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılıcak olan ödemelerden kimler yararlanabilecek?

Ekonomi

21.05.2024, 04:42

İhitiyaç sahiplerine cillop gibi Kurban Bayramı hediyesi geldi! Aile Bakanlığı bayram öncesi dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Bakanlık PTT aracılığıyla vatandaşlara destek yardımı yapacak. Peki destek miktarı kaç TL olacak, nerden başvuru yapılacak?

Cep telefonu olanlar dikkat! GSM faturanız 300 TL üstü geliyorsa müjde: 6 ay boyunca tek kuruş ödemeyeceksiniz Cep telefonu olanlar dikkat! GSM faturanız 300 TL üstü geliyorsa... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLİYOR

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, ihtiyaç sahibi ailelere Kurban Bayramı'na özel ödenek çıkardı. Aile Bakanlığı tarafından milyonlarca haneye her ay düzenli olarak yapılan sosyal yardımlar bayran vesilesiyle öne çekiliyor. Normal şartlarda her ayın 15'inde hesaplara yatan ödeme bu ay erken yatacak.

Öte yandan destek ödemeleriyle birlikte emekli maaşları da Kurban Bayramı'na özel öne çekilecek. Emekli maaşları, sosyal destek ödemeleri bu ay 15'inden önce yatırılacak. Maaşların ödeneceği tarih ise henüz netlik kazanmadı.

Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o ücretleri ödemeyin! Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o... Haberi Görüntüle

SED ÖDEMESİ ALMAK İÇİN NELER YAPILIR?

Sosyal destek ödemesi almak isteyen vatandaşlar belli başlı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartların en önemlisi bakanlığın aradığı hane geliri kriterine uygun olmak. Şart gereği hane başına dülen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. 

Öte yandan bunun dışında vatandaşlara engelli ücreti ve 65 yaş aylığı ödemeleri de yapılıyor. Söz konusu şartları sağlayan vatandaşlar Aile Bakanlığı'nın resmi internet sitesine girip başvuru yapabilirler.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading