Yandex Metrica

Sitede Ara

İhbar et ödülü kazan! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi kaybını önlemek için dikkat çeken hamle!

İhbar et ödülü kazan! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi kaybını önlemek için dikkat çeken hamle!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağı ve kayıtdışı ekonomiye karşı tedbirleri hızlandırmaya başladı. Bakanlıktan konuyla ilgili dikkat çeken bir hamle geldi. Vatandaşlar; IBAN'la ödeme isteyen, fatura kesmeyen esnafı mesajlaşma programları ve sosyal medya üzerinden şikayette bulunabilecek. Bakanlık ihbarları faydalı bulunanlara ikramiye verilecek.

Ekonomi

23.05.2024, 15:21

Denetimlerini sıkılaştıran bakanlık, yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda etkin vatandaş ihbarı için yeni şikayet kanalları devreye alındı. Yeni dönemde, IBAN’la ödeme isteyen, fatura kesmeyen esnaf için mesajlaşma programları ve sosyal medya üzerinden şikayet alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yürtülen kayıtdışı ekonomi ile mücadele çalışmaları kapsamında, vatandaşların ihbar ve şikayetleri ile ilgili hizmetleri güncelleyerek yapılan yeni hamle ilgili bilgileri paylaştı.

Alım fırsatı başlıyor! Altın fiyatları dibe çakıldı: İşte 9 Haziran 2024 güncel altın fiyatları Alım fırsatı başlıyor! Altın fiyatları dibe çakıldı: İşte 9 Haziran... Haberi Görüntüle

İHBARI FAYDALI OLANLARA ÖDÜL 

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre; vatandaşlar belgeli ihbarlarını internet üzerinden iletebilecek kayıtdışı şüphesi bulunan e-ticaret siteleri ve ticari araçlar için de şikayette bulunulabilecek. İhbarları faydalı bulunanlara ödül olarak ikramiye verilecek.

Emeklilerin cebi bayram edecek! SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz 2024 5 aylık zam oranı netleşti Emeklilerin cebi bayram edecek! SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz 2024... Haberi Görüntüle

WHATSAPP İHBAR HATTI AÇILDI

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) duyurusuna göre, Gelir İdaresi’nin resmi internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi hizmetleri yenilenirken, mesajlaşma programı BİP üzerinden vergi ihbarı servisi, X ve Instagram ihbar hesapları ve WhatsApp ihbar hattı açıldı. Vatandaşlar, X ve Instagram’daki “gibihbar” hesaplarına, diğer kullanıcılar tarafından okunmayacak şekilde direkt mesaj (DM) atabileceği gibi 0552 189 0 189 nuramalı WhatsApp hattına da ihbar ve şikayette bulunabilecekler. 

Gram altın almayan dizini döver! Piyasanın kurdu duyurdu: Bayramdan sonra o tarihte... Gram altın almayan dizini döver! Piyasanın kurdu duyurdu: Bayramdan sonra... Haberi Görüntüle

İHBAR İKRAMİYESİ VERİLECEK 

Faydalı şikayetlerde bulunan vatandaşlar, şikayetleri için ihbar ikramiyesini talep edilecek. Yapılan ihbar sonucu düzenlenecek vergi inceleme raporlarına göre tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezasının yüzde 10’u tutarındaki ihbar ikramiyesi, vatandaşlara verilecek. 

Bakanlık sahillere iniyor! Fahiş fiyatla vatandaşın cebine göz dikenler yandı Bakanlık sahillere iniyor! Fahiş fiyatla vatandaşın cebine göz dikenler yandı Haberi Görüntüle

İHALLALERE CEZA KESİLECEK 

Vatandaşlar, ikramiye ödemesi için IBAN numaralarını sisteme girecek. İhbarları denetleyecek ekipler, sahada gerekli incelemeleri yaparak tespit edilen ihlaller için ceza kesecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading