Yandex Metrica

Hükümete yakın gazeteci Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı! "FED 100 baz puan artıracak bu yüzden Merkez Bankası..."

Hükümete yakın gazeteci Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı! "FED 100 baz puan artıracak bu yüzden Merkez Bankası..."

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin tahminlerini açıkladı. Batırel, Merkez'in 2 baz puanlık faiz artışı yapabileceğini iddia etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:34

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına ilişkin olarak, " Beklentinin aksine 2 puanlık bir faiz artışına gidilebilir. Böylece hem bankaların kazançları sınırlanır, hem de Türk lirasındaki kazanımlar büyür, enflasyonla mücadelede önemli bir adım atılmış olur. Hem de 900 puanı aşan CDS’lerimiz (yurt dışına sattığımız tahvillerin sigorta primi) düşer, yabancı yatırımcı akını başlar" yorumunda bulundu.

"Merkez Bankasının faizi yükseltmesi ticari kredi faizlerinin artmasına yol açmaz." diyen Batırel  "Tam aksine piyasada bankanın gerektiğinde böyle bir karar alabileceği beklentisi oluşturacağı için çok olumlu algılanır." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Tavuk etine ihracat yasağı geldi! Ticaret Bakanlığı duyurdu: Tavuk etine ihracat yasağı geldi! Haberi Görüntüle

"TEMMUZ AYINDA ENFLASYON 10 PUAN AŞAĞI ÇEKİLECEK""

Son dönemde indirim gelen akaryakıt fiyatlarına da değinen Batırel yazısında "Bu indirimlerle birlikte sebze ve meyvede yaşanan bolluk temmuz enflasyonunu 10 puan aşağı çekecek" tahmininde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading