Yandex Metrica

Hükümet emeklilerin gönlünü kazanmak için düğmeye bastı! Emekli maaşı zammında flaş gelişme: Yeni rakamın ne kadar olacağı ortaya çıktı!

Hükümet emeklilerin gönlünü kazanmak için düğmeye bastı! Emekli maaşı zammında flaş gelişme: Yeni rakamın ne kadar olacağı ortaya çıktı!

Emekliye ek zam ödemesi, özellikle emekli vatandaşlar ve aileleri tarafından ne kadar olacağı merak ediliyor. Emekli ve memurların maaş artışı ocak ayında yeniden hesaplanacak. Ara zam düzenlemesi için de çalışmaların başladığı konuşulurken emekliler ek ne kadar ödeme yapılacağını şimdiden araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalara başladığı belirtildi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  emekli vatandaşlara zam  için talimat verdi. Toplu sözleşme süreci sonrasında 2 bakanlık emeklilere ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesi için harekete geçti. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.

Bakan Işıkhan konu ile ilgili şu açıkamada bulundu; 

“Çalışma tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz.Emeklilerimiz bizim için çok önemlidir. Zira yıllarca ülkemizin üretimine, çalışma hayatına katkı sağlamışlardır. Bu bakımdan emeklilerimiz için düzenlemeler yapmak hükümetimizin temel politikalarından biridir.”

Dul ve yetim aylıkları zamlandı! Yüzde 50 dul maaşı ne kadar oldu? Dul ve yetim aylıkları zamlandı! Yüzde 50 dul maaşı ne... Haberi Görüntüle

CİDDİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamasında emekliler için bütçe dengesini bozmadan ciddi bir çalışma yapıldığını ifade etti. Emekliler için sadece tek seferlik Cumhuriyet ikramiyesinin 5 bin TL olarak verilebileceği belirtilirken, konu ile ilgili bakanlıkların hesaplamalarının devam ettiği açıklandı. Aynı zamanda hükümet en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkarılması için çalışmalar yapıyor. Bilindiği üzere son olarak temmuz ayında bütün emeklilere yapılan yüzde 25’lik zam sadece kök aylıklara uygulanmıştı. Kök aylığı 7.500 TL’nin altında olan emekliler zamdan yararlanamamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading