Yandex Metrica

Herkesi sevindirecek ödeme imkanı: 570 bin kişiye her ay 4 bin 336 TL ödenecek! e-Devlet üzerinden hemen başvurun

Herkesi sevindirecek ödeme imkanı: 570 bin kişiye her ay 4 bin 336 TL ödenecek! e-Devlet üzerinden hemen başvurun

2006 yılında başlatılan evde bakım yardımı ile engelli bireylerin alıştıkları ortamdan ve ailelerinden ayrılmadan; bakımlarının akrabaları tarafından sağlanarak toplumla bütünleşmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda hak sahiplerine her ay ödeme yapılıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan ‘Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan bakıma ihtiyacı olan engellilerin evde bakımı için yapılacak yardımın başvuru şekli, değerlendirilmesi, ödenmesi ve diğer hususlara ilişkin usul ve esasların belirlendiği ‘Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray bedava mı? Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray... Haberi Görüntüle

GELİR ŞARTINA DİKKAT

Yönetmeliğe göre; engellilik sınıflandırmasına göre tam bağımlı, çocuklar için ‘Çok ileri düzeyde ÖGV’, ‘Belirgin ÖGV’ ve ‘Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)’ ibareli raporu bulunanlardan günlük hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek durumda olanlar ile evde bakım heyetince bakıma ihtiyacı olduğu tespit edilmiş bakım ihtiyacı olan engellisine evinde bakmak isteyenler desteklenecek. Bunun için hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 2/3’ünden (5 bin 666 lira) az olması gerekiyor. Örneğin 4 kişilik ailenin toplam geliri 22 bin 664 lirayı aşmamalı.

Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster kaç para, özellikleri ne? Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster... Haberi Görüntüle

HACİZ YOK

Yönetmelikle, evde bakım yardımı ödemelerinin devir, temlik ve haczedilemeyeceği de hükme bağlandı. Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce yardımdan yararlanmaya başlamış kişilerin evde bakım yardımı ödemeleri devam edecek. Hane, gelir, sağlık ve benzeri nedenlerle yardımdan yararlanma koşullarında değişiklik olması halinde bu kişilerin durumu yönetmelik kapsamında yeniden değerlendirilecek.

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Maaş için günde en az 8 saat bakımın yapılması gerekiyor. Evde bakım parası için rapor almadan önce ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmalı. Başvuru 30 gün içinde sonuçlandırılıyor. Ödeme sorgulaması, e-Devlet üzerinden ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak yapılabiliyor. ‘Aile Destek’ mobil uygulaması da bu anlamda kullanılabilir. Evde bakım yardımı ise her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara geçiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading