Yandex Metrica

Hemen kontrol edin emekli aylığınız elden gidebilir! Bunu yapmayanın maaşı 4.250 TL eksik yatırılacak!

Hemen kontrol edin emekli aylığınız elden gidebilir! Bunu yapmayanın maaşı 4.250 TL eksik yatırılacak!

Türkiye'de emeklilik sistemi yapılan yasal düzenlemeler ile değiştirilmeye devam ederken artan emekli sayısı sonrasında SGK müfettişleri sigortalılar hakkında denetimlerini artırdı.

Ekonomi

02.04.2024, 11:09

Sahte şekilde kendisini sigortalı göstererek emekli olanlar, eşi ile anlaşmalı olarak boşanarak hileli dul maaşı alan kişilere yönelik olarak yapılan denetimler arttırıldı. 

Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam... Haberi Görüntüle

EĞER SİGORTANIZ SAHTEYSE AYLIĞINIZ KESİLECEK 

Sosyal güvenlik denetmenlerinin yaptığı denetimlerde 1.533 işyerinin sahte olduğu belirlendi. Tespit edilen sahte sigortalı sayısı ise 88.455 kişi oldu. Sosyal güvenlik müfettişlerinin denetimleri sırasında ise 201 kişinin sahte sigortalı olduğu ortaya çıktı.

Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım zamanı! Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım... Haberi Görüntüle

BU HARFLER HİZMET DÖKÜMÜNDE ÖNEMLİ 

Emeklilerin dikkat etmeleri gereken en önemli faktörlerden biri, SGK belgesindeki 'Ş', 'K' ve 'S' harfleri oluyor. Hizmet dökümünü kontrol ederken bu harf kodlarını incelemek, emekli maaşlarının güvenliğini sağlamak adına oldukça önemlidir. 'Ş' harfi, iş yerinin şüpheli iş yeri olarak kabul edildiğini ve iş yerinin denetleneceğini belirtir.

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

SAHTE HİZMET BEDELLERİ İPTAL EDİLİYOR 

Bir iş yerine 'Ş-Şüpheli' kodu verildiğinde, iş yerinin sahte sigortalı bildiriminde bulunup bulunmadığının belirlenmesi için bir denetim süreci başlatılır. Bu denetim sonucunda, eğer sahte bildirim tespit edilirse 'Ş' kodu 'S' (sahte iş yeri) olarak değiştirilir ve bu iş yerinden yapılan sahte hizmet bildirimleri iptal edilir. Ancak bu süreç tamamlanana kadar, 'Ş' kodu iş yerinin durumunu yansıtmaya devam eder. Eğer denetim sonucu herhangi bir sorun olmadığı anlaşılırsa, 'Ş' kodu kaldırılır ve bu iş yerinden yapılan hizmet bildirimleri geçerli sayılır.

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı:... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞI EKSİK ÖDENEBİLİR, TAMAMEN KESİLEBİLİR! NE YAPMALI?

Emekli aylığı alan kişilerin e-Devlet sitesine giriş yaparak hizmet dökümü sorgulaması yapmaları gerekiyor. Kişinin bu kodlarla karşılaşması durumunda SGK'ya itiraz ederek böyle bir durumla ilişiği olmadığını kanıtlması isteniyor. Usulsüzlük belirlenmesi durumunda maaşlarda 4 bin 250 TL'ye varan tutarda kesinti yapılabileceği gibi aynı zamanda emekli aylığı komple iptal de edilebiliyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading