Yandex Metrica

Hedef 100 bin varil! Bakan Bayraktar duyurdu: Gabar'da günlük petrol üretimi ne kadar oldu?

Hedef 100 bin varil! Bakan Bayraktar duyurdu: Gabar'da günlük petrol üretimi ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan enerjide tam bağımsızlık mottosu meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, İstanbul Sarıyer’de katıldığı Çifter’de; Gabar'da günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini belirterek, "Ramazan sonunda 40 bin varile çıkacağız. Hedefimiz, yıl sonu 100 bin varil." ifadelerini kullandı.

Ekonomi

25.04.2024, 13:46

Sarıyer Ayazağa Atatürk Stadı'nda iftar programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde 2021'de çok büyük bir petrol keşfi yaptıklarını hatırlatarak, "Burada 1 milyar varillik bir petrol var. Şu anda çok hızlı bir şekilde üretimini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Tasfiye edilecekler: Kamuda tasarrufa makam araçlarından başlandı: Liste hazır! Tasfiye edilecekler: Kamuda tasarrufa makam araçlarından başlandı: Liste hazır! Haberi Görüntüle

"HEDEF 100 BİN VARİL"

Sözlerine devam eden Bayraktar, "Günlük 37 bin varile çıktık. Ramazan sonunda 40 bin varile çıkacağız. Hedefimiz, yıl sonu 100 bin varil. Bu, şu anda Türkiye'nin üretiminin iki katından fazla hale gelmesi demek." ifadelerini kullandı.

KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı düştü, neden çekilecek? KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı... Haberi Görüntüle

"3.7 MİLYON METREKÜP DOĞALGAZ ÜRETİYORUZ"

Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğalgaz üretimine ilişkin de açıklamalarad bulunan Bayraktar, "Şu anda günde 3,7 milyon metreküp üretiyoruz ve evlerimizde bu gazı kullanmaya başladık. Bu daha başlangıç. Bu üretimi arttırmamız lazım. Yeni sahaları keşfetmemiz lazım. 2024 yılında yeni aramalarla, yeni kuyularla, yeni müjdelerle sizi buluşturabiliriz." ifadelerini kullandı.

Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi iş ilanları yayımlandı! Başvuru şartları neler? Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik... Haberi Görüntüle

"ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ"

Açıklamalarına devam eden Bayraktar, "Birinci hedefimiz, Türkiye'nin artan enerji talebini kesintisiz, ucuz ve kaliteli bir şekilde sağlamak. İkinci hedefimiz, maalesef Türkiye'nin enerjideki en büyük problemi, dışa bağımlılık. Türkiye, kullandığı enerjinin üçte ikisini ithal ediyor." şeklinde konuştu.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

İTHALATI DÖVİZ ÖDEYEREK YAPIYORUZ

Enerji bağımsızlığının önemine değinen Bayraktar, "Doğalgazın neredeyse tamamını, petrolün yüzde 92'sini, kömürün yüzde 40'ını ithal ediyor. Bu kadar büyük bir enerjiyi ithal ettiğiniz zaman döviz ödüyoruz." şeklinde konuştu.

KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı düştü, neden çekilecek? KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı... Haberi Görüntüle

NÜKLEER ENERJİ ALANINDAKİ GELİŞMELER

Türkiye'nin nükleer enerji alanındaki hedeflerine değinen Bakan Bayraktar, "Türkiye, enerjinin şampiyonlar liginde olması gerekiyor. 1950'lerden başlayan Türkiye'nin nükleer hedefi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, nükleerde de Cumhuriyet tarihinin en önemli adımlarını attı." dedi.

KDV istismarını önlemek için adım! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım: Artış yapılmadı! KDV istismarını önlemek için adım! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım:... Haberi Görüntüle

AKKUYU'DA 30 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

"Dünyanın en büyük nükleer şantiyesini görmenizi isterim. Akkuyu'da 30 bin kişi çalışıyor. İlk reaktörü bu sene devreye almak istiyoruz." diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, "Bu santralin yapılmaması için de doğrudan, açık, örtülü birçok adımlar atılıyor. Biz kararlılıkla devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en kısa zamanda yenilenebilir, yerli kaynaklar ve nükleeri kullanarak enerji üreten bir ülke haline geleceğinin altını çizen Bayraktar, "Bunları yaptığımızda Türkiye hakikaten bir anlamda enerjide devrim yapacak, enerjide çağ atlayacak ve bu enerjideki hamleler de ekonomiye doğrudan yansıyacak. Birçok alanda daha farklı, çok daha iyiye gitmiş bir Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading