Yandex Metrica

Hal fiyatları uçuşa geçti aradaki fark 15 katı buldu

Hal fiyatları uçuşa geçti aradaki fark 15 katı buldu

Türkiye'de örtü altı üretimin merkezi olan Antalya'da özellikle hal fiyatları arasındaki dengesizlik dikkat çekiyor. Aynı cins ürünlerde fiyat farkı 15 katı buldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:05

Markette ve semt pazarlarındaki satışa sunulan sebze ve meyvedeki fahiş fiyatlar vatandaşın belini büktü. Büyük tepkilere yol açan fiyatların perde arkası araştırıldığında Türkiye'de örtü altı üretimin merkezi olan Antalya'da özellikle hal fiyatları arasındaki dengesizlik dikkat çekti. 

Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki ihtimal var! Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki... Haberi Görüntüle

FİYAT FARKI 15 KATI BULDU

Sabah'ta yer alan habere göre; eskiden aynı cins ürünün iki kalitesi arasında fiyat farkı 2-3 TL'yi geçmezdi. Şimdi bu ürünlerin fiyatları arasındaki makas 15 kata yaklaştı. Yani 30 TL. Yine cin biberin en düşük fiyatı 15 TL. En yüksek fiyat ise bunun 4 katı. Sivri biber ve uç biberde de iki fiyat arasında uçurum var. Öyle ki, her iki üründe de en düşük fiyat 4 TL iken, en yüksek fiyat 30 TL'ye çıkıyor.

Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin en düşük emekli maaşına enflasyon farkı! Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur... Haberi Görüntüle

DOMATESTE DE FİYAT FARKI UÇMUŞ DURUMDA

Fiyatlar arasındaki uçurum domateste de mevcut. Dökme domatesin kilosu 2.5 TL'den de bulunabiliyor, 16 TL'den de. Aynı şekilde çeri domatesin en düşük fiyatı 7 TL iken en yüksek fiyatı ise 35 TL. Pembe domatesin en düşük fiyatı 4 TL iken bunun fiyatı da 25 TL'ye kadar yükseliyor. 3 TL'den başlayan salatalıkta da fiyat farkı 4 katına kadar çıkıyor. 

Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız geri ödemesiz 5.000 TL! Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız... Haberi Görüntüle

FİYATLARDAKİ ARTIŞIN ÜÇ ANA NEDENİ

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Fiyatlarda son dönemde yaşanan tırmanmayı üç ana nedene bağlarken şu ifadeleri kullandı; "Birincisi ihracat. Hem iç hem de dışarıdan çok yüksek talep var. Böyle olunca içeride fiyat artıyor. Eğer arz artarsa fiyat artışı da frenlenir ancak havalar serin gidiyor. Hava koşulları nedeniyle hâlâ tarla ürünü gelişmedi. Sera ürünü üretiliyor. Bir de buna ürün maliyetlerindeki artış da eklenince seradan çıkış fiyatı artıyor"

Araç fiyatlarında rota değişti! İkinci el araç alacaklar dikkat: Araç fiyatları daha da artacak mı? Piyasadaki son durum... Araç fiyatlarında rota değişti! İkinci el araç alacaklar dikkat: Araç... Haberi Görüntüle

''HAVALARIN SERİN GİTMESİ FİYATALRI ARTIRIYOR''

Antalya halinde domatesin kilogramının ortalama 15-20 TL olduğunu ifade eden Yüksel Tavşan, "Bu fiyat nisan ayı için çok yüksek. Ancak dediğimiz gibi ihracat ve havaların serin gitmesi fiyatları artırıyor. Bu fiyat İstanbul'da 30 TL'yi geçiyor. Ürün takibi daha iyi yapılmalı. Biz ihracatın kısılmasını çok doğru bulmuyoruz ancak iç pazarda ürün yoksa gerekirse ihracatta da sınırlandırma gelebilir. Önceliğimiz kendi vatandaşımız olmalı" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading