Yandex Metrica

Hac malzemelerine dev zam geldi!

Hac malzemelerine dev zam geldi!

Hac malzemelerinde %100'e varan bir fiyat artışı yaşandığı için hacı adaylarının ilgisi artıyor. Hurma fiyatları ise 150 ila 350 lira arasında değişiyor.
 

Ekonomi

28.05.2024, 16:59

Kayserigündem'in haberi doğrultusunda Hac malzemeleri satış temsilcisi Muammer Köse, Türkiye genelinde 85 ila 90 bin kişinin hacca gittiğini ifade etti. Kayseri'de ise yaklaşık 3 bin 500 kişinin hacı adayı olduğunu belirtti. Köse, "Hac malzemelerine geçen seneye oranla yüzde yüz zam geldi" şeklinde konuştu.

Araç sahipleri müjde! O yakıt grubuna indirim kapıda: Gece yarısı 2 lira birden... Araç sahipleri müjde! O yakıt grubuna indirim kapıda: Gece yarısı... Haberi Görüntüle

HAC MALZEMELERİNE ZAM

Köse, hacıların yıllarca bekledikleri bu önemli ibadeti yerine getirmek için her yıl malzemelere ilgi gösterdiğini vurguladı ve "Hac malzemelerinin zamlanması da ülkemizin ekonomisiyle alakalı" şeklinde konuştu. Ayrıca hac dönüşü hurma, zemzem suyu, seccade gibi hediyelik ürünler satın aldıklarını belirtti.

Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Haberi Görüntüle

HURMA FİYATLARI 350 TL'YE ÇIKTI

Zemzem satışının dini açıdan uygun olmaması sebebiyle sadece ambalaj ücretini aldıklarını ifade eden Köse, "Zemzemi satmak caiz değil, sadece ambalaj ve nakliye parasını alıp satışını yapıyoruz" dedi. Ayrıca hurmaların fiyatlarının 150 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıktığını söyledi.

Köse, Bayrama 10 gün kala giden hacılarımız var. Bu duruma hızlandırılmış hac diyorlar, 15 gün sürede ibadeti tamamlıyorlar" şeklinde konuştu. Kayseri'den hacca giden kişi sayısının az olduğunu ve bu kişilerin genellikle uzun yıllar beklemiş bireyler olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading