Yandex Metrica

Haberiniz olmadan miras sahibi olmuş olabilirsiniz! Tapu ve Kadastro Müdürlüğü uyardı: Hemen kontrol edin! E-Devlet miras sorgulama...

Haberiniz olmadan miras sahibi olmuş olabilirsiniz! Tapu ve Kadastro Müdürlüğü uyardı: Hemen kontrol edin! E-Devlet miras sorgulama...

Günden güne gelişen teknoloji hayatımızı birçok farklı alanda kolaylaştırırken, bazılarını da zengin ediyor. Tapu uyardı, e-Devlet miras sorgulama ekranı açıldı. Sisteme giriş yaparak size aile büyüklerinizden miras kalmış mı öğrenebilirsiniz. Hemen kontrol edin.

Ekonomi

15.03.2024, 01:19

Her geçen gün gelişen ve birçok farklı alanda hayatımızı kolaylaştıran teknoloji, bu kez e-Devlet sistemi üzerinden yapılan miras sorgulama işlemi ile öne çıkıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'den (TKGM) uyarı geldi, e-Devlet miras sorgulama ekranı açıldı. Siz de hemen kontrol edin!

Vefat eden kişinin sahibi olduğu tüm taşınır ve taşınmaz mallar, alt soyundaki kişilere miras olarak geçerken; bu işlemlerin resmi olarak da gerçekleştirilmesi gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinden ise kişinin adına miras kalıp kalmadığı konusunda sorgulama yapmasına izin veriliyor. 

Çılgın keşif! O bölgede dev petrol ve doğalgaz rezervi bulundu: Tam 3,2 milyar varil petrole eş değer Çılgın keşif! O bölgede dev petrol ve doğalgaz rezervi bulundu:... Haberi Görüntüle

E-DEVLET MİRAS SORGULAMA! ADIMA MİRAS VAR MI?

Sistem üzerinden sorgulama yapabilmek için öncelikle mirasçının UYAP’a kayıtlı olması gerekiyor. Ardından sorgulama yapmak için bu adımları gerçekleştirebilirsiniz:

  • Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak ‘www.turkiye gov tr’ internet sitesine girmeniz gerekiyor.
  • Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın.
  • Ana sayfada bulunan arama butonuna ‘veraset ilami sorgulama’ yazmanız yeterli. Böylece mirasçısı olduğunuz dosyaları sorgulayabiliyor ve mirasçılık belgesini görüntüleyebiliyorsunuz.
  • Ayrıca bu yolla, murisin taraf olduğu hukuk, idari yargı ve icra dosyalarını da sorgulayıp bilgi alabiliyorsunuz. Ancak bu adımlara ek olarak miras bırakan kişinin TC kimlik numarasının da bilinmesi gerekiyor. Aksi takdirde sorgulama işlemi gerçekleştirilemiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading