Yandex Metrica

Gündeme bomba gibi düştü! Dolara vergi mi geliyor?

Gündeme bomba gibi düştü! Dolara vergi mi geliyor?

Kurdaki dalgalanmanın yüksek seviyede seyretmesi ekonomistlerin döviz yorumlarında rotalarını şaşırmasına yol açtı. Bazı ekonomistler, dolardan yüzde 18 vergi alınacağını iddia etti.

Ekonomi

21.02.2024, 16:17

17 Aralık Cuma günü ile biten haftada dolar 17,15 TL, euro 19,44 TL ile tarihteki en yüksek seviyesine ulaştı. Diğer taraftan, 1 Ocak 2021'den itibaren dolar, Türk lirası karşısında yüzde 50 değer kazandı. Hal böyle olunca birçok ekonomist çeşitli iddialar ortaya atarak piyasaya korku pompalamaya başladı. 

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek mi? EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek... Haberi Görüntüle

DOLARDAN VERGİ ALINABİLİR Mİ?

Sosyal medyaya bakıldığında, bankalardaki döviz mevduatlarının TL’ye dönüştürüleceğinden süper bono ihraç ederek döviz kurlarının düşüreleceğine kadar birbirini takip eden yüzlerce iddia görmek mümkün.

Ancak o iddialardan biri gündemin orta yerine bomba gibi düştü. Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, Twitter hesabından dolara yüzde 18 KDV getirileceğine dair bir tweet paylaştı. 

Arseven tweetinde şunları söyledi;

"Dolara yüzde 18 KDV gibi kanun değişikliği gerektiren bir teklif dile getiriliyor. Kambiyo Gider Vergisi oranını hemen yükseltmek gibi pratik yol varken, işi iyice zorlaştıran yolları empoze etmenin mantığı ne?"

Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam edecek mi? İşte ekonomistlerin tahminleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam... Haberi Görüntüle

KAMBİYO VERGİSİ DE ARTIRILABİLİR!

Döviz için dillendirilen bir diğer iddia da kambiyo vergisinin artırılacağına işaret ediyor. 

dolar vergi

Dövizin kambiyo vergisi, bankalar, yetkili finansal kuruluşlar ve döviz büfeleri tarafından yasaya uygun şekilde, döviz satışlarında yansıtılan vergi çeşididir. Önceki yıllarda binde 1 olarak uygulanan kambiyo vergisi, 2020'de yüzde 1'e çıkarılmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading