Yandex Metrica

Gri liste nedir? Türkiye Gri listeden çıkarsa ne olur?

Gri liste nedir? Türkiye Gri listeden çıkarsa ne olur?

Türkiye ekonomi alanında bir reformu daha hayata geçiriyor. Türkiye gri listeden çıkmak için tüm teknik çalışmaları tamamladı. Bakan Şimşek fri listeden çıkmak için sürecin tamamlanmaya yakın olduğunu duyurdu. Peki Gri liste nedir? Türkiye Gri listeden çıkarsa ne olur?

Ekonomi

18.05.2024, 07:06

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten çok kritik açıklamalar geldi. Şimlek Türkiye'nin, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini açıkladı. Şimşek Türkiye'nin gri listeden çıkış sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Girişimci İşadamları Vakfı'ndan gençlere davet! 'Gençliği girişimciliğe hazırlıyoruz' Girişimci İşadamları Vakfı'ndan gençlere davet! 'Gençliği girişimciliğe hazırlıyoruz' Haberi Görüntüle

GRİ LİSTE NEDİR?

Türkiye Ekim 2021’de FATF tarafından gri listeye alınmıştı. Gri liste uluslararası ekonomi alanında olumsuz bir durumdur. 

Gri liste, bir ülkenin uluslararası kredilere sınırlı erişimi olduğu anlamına gelir. Gri listeden çıkmak ülke ekonomileri için oldukça önemlidir. Türkiye gri listeden çıkmaya oldukça yakın. 

Gri listeden çıkmak için teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığı bilgisin veren Bakan Şimşek açıklamasında “FATF ülkemizin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına varmıştır. Böylece ülkemizin gri listeden çıkışı sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor.” dedi. 

Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Aile Destek ödemeleri devam ediyor mu, bitti mi? Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Aile Destek ödemeleri... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKARSA NE OLUR?

Türkiye'nin gri listeden çıkması demek uluslarası arenada olumlu bir gelişmedir. Türk ekonomisi açısındanda pozitif bir gelişmedir. Gri Liste’ye dahil olmak, bir yargı bölgesinin kara para aklamayı ve terörün finansmanını önlemeye yönelik politikalarında tespit edilen “stratejik eksiklikleri” ifade ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading