Yandex Metrica

Gram altına sert bir düzeltme gelebilir! İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında konuştu

Gram altına sert bir düzeltme gelebilir! İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında konuştu

Ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçerek 2 bin 300 lirayı aşan gram altının seyrini yorumladı. "Ons altın ve gram altın ne kadar olacak" sorusuna cevap bulmaya çalışan Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında da konuştu. 

Ekonomi

26.03.2024, 21:00

Piyasa uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faizleri sabit bırakan kararı sonrası gram altındaki yükselişe dikkat çekerek "Sert bir düzeltme gelebilir" uyarısında bulundu. 'Haber Para' adlı internet kanalı için yaptığı açıklamada Memiş, Merkez Bankası'ndan 500 baz puanlık bir sürprizin sözkonusu olabileceğini belirtti. 

Ancak faizlerde sert yükselişin seçim öncesi bir işe yaramayacağını, bu nedenle Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusunda 31 Mart sonrasını bekleyeceğini ileri süren Memiş, gram altının orta ve uzun vadede yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğini vurguladı. 

Yılsonu hedefi konusunda 3 bin ve üzerindeki rakamların geçerli olduğunu kaydeden Memiş, ons altın ile gram altın arasındaki seviye farkından da bahsetti. 

Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415 TL taksitle ev sahibi olacak! İşte başvuru şartları... Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415... Haberi Görüntüle

ALTIN MI GÜMÜŞ MÜ DAHA KÂRLI?

"Ons altın diyelim ki 100 dolar geriledi. Türkiye'de dövizin güçlü olmaya devam etmesinden ötürü ons altındaki gerilemenin gram altına etkisi ancak 50 lira olur" diyen Memiş, bunun yanında FED'in önümüzdeki süreçte faiz indirimi mesajları vererek ons altını yukarı yönlü desteklediğine dikkat çekti. 

Öte yandan önümüzdeki süreçte platin ve gümüşe yatırımın daha kârlı olabileceğinden bahseden İslam Memiş, "Mesela benim 1 kilogram altınım var. Bunun yarısıyla gümüş alıp gümüşte kalmayı tercih ederim. Ya da 1 milyon liram var. Altın almayı düşünüyorum. Uzun süre de dokunmayıp bekleyeceğim. 1 milyon TL'nin hepsini altın yapmaktansa yarısıyla gümüş almanın daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi. 

21 Mart 2024 gram altın fiyatı

İslam Memiş şunları söyledi:

"Ons altında 2 bin 180 dolar direnç seviyesi vardı benim takip ettiğim. Bu seviye yukarı yönlü kırıldı. 2 bin 205 doları aştı. Bu yılki hedefimiz 2 bin 350 dolar. Orada bir sürpriz yok, değişiklik yok. Ancak ben altında yükselmenin hızlı gerçekleştiğini düşünüyorum. Sert bir düzeltme olasılığını güçlü görüyorum."

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Ekonomi


Loading