Yandex Metrica

Gayrimenkul uzmanları harekete geçti! Konuta erişim kolaylaştıracak hamle: Ev satın almada 'kademeli satış' modeli başladı!

Gayrimenkul uzmanları harekete geçti! Konuta erişim kolaylaştıracak hamle: Ev satın almada 'kademeli satış' modeli başladı!

Son dönemde konut fiyatlarındaki artışla birlikte ev sahibi olmak hayal oldu. Gayrimenkul geliştiricileri ise konutlarını satabilmek ve konuta erişimi kolaylaştırmak adına konutta kademeli satış modeli başlattı.   

Ekonomi

19.03.2024, 12:32

Vatandaşın tek seferde borca giremediğini gören gayrimenkul üreticileri kademeli satış modeline başladı. Konut almak isteyen vatandaşlar için kademeli sistemde önce arsa satın alınıyor, ardından inşaat maliyeti de ödenerek ev sahibi olunuyor. Şirketler konut bedeli için önce ‘arsa’ sonra ‘inşaat maliyeti’ şeklinde ikiye ayırarak ödeme almaya başladı.

Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da çıktı! 22-23-24 Temmuz’da ekstra maaş verilecek Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da... Haberi Görüntüle

KOOPERATİF MODELİNİN DAHA GELİŞMİŞ HALİ 

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konutta kademeli satış modeliyle ilgili detayları anlattı; Süreç açısından baktığımızda ise kademeli satış, eskiden bildiğimiz ve alışkın olduğumuz kooperatif modelinin bir miktar daha geliştirilmiş modeli diyebiliriz.Önce imarlı bir arsada taslak proje ile üretilebilir konut sayısı, daire tipi ve metrekareleri belirleniyor. Sonrasında konut sahibi olmak isteyenlere daire planına göre arsa payının ön sözleşme ile satışı gerçekleştiriliyor. Bu aşamada kişiler peşin ya da vadeli ödeme alternatiflerini seçebiliyorlar.

SGK'ya hemen başvurun! Eşini kaybetmiş erkeklere çift maaş! SGK'ya hemen başvurun! Eşini kaybetmiş erkeklere çift maaş! Haberi Görüntüle

İNAŞAAT MALİYETLERİNDEKİ RİSK ÜRETİMİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL 

Genel olarak ortalama vadede arsa paylarının satışları sonrasında ruhsat alınarak inşaat üretim maliyetleri belirleniyor ve buna göre pay sahiplerinden belli bir kar oranı ile inşaat maliyetlerini ödemeleri isteniyor. İnşaat maliyetinin belirsizliği de bu şekilde aslında ev sahibi olmak isteyen kişinin riski olmuş oluyor. Özellikle günümüzdeki inşaat maliyetlerindeki belirsizlik üretimin önündeki en büyük engel. Tabi satılamayınca da özellikle inşaat üretimi devam ettirilemiyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading