Yandex Metrica

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz söylersek yaparız

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz söylersek yaparız

Gayrettepe - Kağıthane Metro Hattı açıldı. İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır. 9 istasyondan oluşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Hattımızın devreye girmesiyle birlikte, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası 30 dakikaya düşecek.'' dedi. Erdoğan, ''Biz söyledik mi yaparız. Ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun, daha sonra hükümete geldik ve hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak aynı şekilde İstanbulumuzda da bunu yaptık. Ama birileri de maalesef hafriyatla ne yaptılar; kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok.'' isim vermeden muhalefete göndermede bulundu. Erdoğan, ''Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. İstanbul genelinde toplam uzunluğu 53 kilometre olan 4 metro hattının inşaatı sürüyor.'' dedi.

Ekonomi

05.05.2024, 02:07

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mega kent İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ediyor. İstanbul Havalimanı metro hattının Gayrettepe istasyonu bugün hizmete girdi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

9 istasyonu olan, toplamda 37,5 kilometre uzunluğa sahip metro hattı, 600 bin kişilik günlük yolcu kapasitesi bulunuyor ve metrolar saatte 120 kilometre hıza ulaştı.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır. 9 istasyondan oluşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Hattımızın devreye girmesiyle birlikte, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası 30 dakikaya düşecek.'' dedi.

Erdoğan, ''Biz söyledik mi yaparız. Ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun, daha sonra hükümete geldik ve hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak aynı şekilde İstanbulumuzda da bunu yaptık. Ama birileri de maalesef hafriyatla ne yaptılar; kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok.'' isim vermeden muhalefete göndermede bulundu.

4 metro hatınının çalışmasının devam ettiğini belirten Erdoğan, ''Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. İstanbul genelinde toplam uzunluğu 53 kilometre olan 4 metro hattının inşaatı sürüyor.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

17 Temmuz Gram altın fiyatı | Altın ne kadar oldu? 17 Temmuz Gram altın fiyatı | Altın ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

''İSTANBUL'UN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK''

Bugün trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbulumuzun yükünü hafifletecek bir projemizi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz. Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır. Hattın tüm süreçlerini yerli mühendislik ve tasarım birikimimizle gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.

Yatırım kuyruğu! BYD'nin hamlesi Renault'u harekete geçirdi: CEO ile Bakan kaçır bir ara geldi Yatırım kuyruğu! BYD'nin hamlesi Renault'u harekete geçirdi: CEO ile Bakan... Haberi Görüntüle

TAKSİM-İSTANBUL HAVALİMANI 41 DAKİKA

İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz. Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır. 9 istasyondan oluşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Hattımızın devreye girmesiyle birlikte, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakikaya, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası 45 dakikaya, Taksim-İstanbul Havalimanı arası 41 dakikaya, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya, 4. Levent-İstanbul Havalimanı arası 35 dakikaya inecektir. Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. İstanbul genelinde toplam uzunluğu 53 kilometre olan 4 metro hattının inşaatı sürüyor.

2024 torba yasa Meclis'e geldi: Ev kadınlarına emeklilik, 3600 ek gösterge, taşerona kadro... 2024 torba yasa Meclis'e geldi: Ev kadınlarına emeklilik, 3600 ek... Haberi Görüntüle

''LAF ÜSTÜNE LAF DEĞİL TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANLARDAN OLDUK''

Bizler 2 günü birbirine eşit olan ziyandadır anlayışına sahip inancın mensuplarıyız. Siyasette de parolamız vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermektir. Şehirlerin ihtiyaçlarını gidermeyi ana vazifemiz olarak görüyoruz. Millete efendilik olmaz, hizmetkarlık olur. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyanlardan olduk. Önümüze hangi engeller çıkarsa çıksın millet hizmer sevdasından asla vazgeçmiyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefine sabırla yürüyoruz.

Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız kazanacak Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız... Haberi Görüntüle

''PAROLAMIZ KESİNTİSİZ HİZMET''

Siyasette parolamız kesintisiz hizmet vermektir. Millete karşı kibirli, nobran davrananlar, siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı inşallah bunları da hep beraber göreceğiz. Türk siyasi tarihine şöyle bir göz attığınızda bunun sayısız örneğine şahit olursunuz. Milletin yetki emaneti teslim ettiği ancak bunun hakkını veremeyen nice bakan, başbakan, belediye başkanının siyaset sahnesinin tozlu raflarında unutulduğunu görürsünüz. Geride hayırla, şükranla yadedilecek bir miras bırakmayı arzu ediyoruz. Siyasetin inişli-çıkışlı yolculuğunda bugüne kadar pekçok zorluk, engel, haksızlık ve hukuksuzlukla karşılaştık. Vesayetin gölgesinin ülkemizin üzerine çöktüğü 1990’lar Türkiyesinde İBB başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, zorluklar karşısında yılmadık.

Hükümet emekliler için düğmeye bastı! Emeklilik yaşı ve prim gün sayılarında değişiklik yapılacak! Yeni formül masada! Hükümet emekliler için düğmeye bastı! Emeklilik yaşı ve prim gün... Haberi Görüntüle

"İSTANBUL DAHA KÖTÜYE GİTMEDİYSE SEBEBİ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAMIZDIR"

Bizim nazarımızda 85 milyon vatandaşımız tamamı, oy tercihlerinden bağımsız olarak eşit şekilde hizmete layıktır. İktidarlarımızın 21 yılı aşkın döneminde, belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Yaptıklarımızı anlattık, projelerimizi paylaştık, muhalefetle ilgili eleştirilerimizi dile getirdik. Seçimin bittiği gün, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterip, hizmetlerimize devam ettik. Bu durum İstanbul için de geçerlidir. İstanbul bugün mevcut durumundan çok daha kötüye gitmediyse, bunun en büyük sebebi, bizim elimizi taşın altına koymamızdır.

Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Haberi Görüntüle

''BİZ SÖYLEDİK Mİ YAPARIZ''

Bu Kağıthane’nin Haliç’e bağlanan kısmının nasıl pislik olarak aktığını hatırlıyor musunuz? Gençler hatırlamayabilir, anneleri ve babaları gayet iyi hatırlıyor. Bütün bu pisliği, boğazın o pırıl pırıl temiz suyunu ne yaptık? Biz buraya bağladık. Kağıthane’ye ve Haliç’e bağladık. Ondan sonra buranın suyu tertemiz oldu. Biz yaptık. Söyledik mi yaparız ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun, daha sonra hükümete geldik ve hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak aynı şekilde İstanbulumuzda da bunu yaptık. Ama birileri de maalesef hafriyatla ne yaptılar; kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok. Bundan sonra da yapacağız. ‘Murat’ımızla yapacağız. Siz de muradınıza ermek istiyorsanız, Murat’a sahip çıkacaksınız. Durmak yok, 61 gün kaldı.

Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev indirim geliyor! Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev... Haberi Görüntüle

''KİBRİLİ ZİHNİYET SANDIKTA DERSİNİ ALACAK''

31 Mart'ta sandıktan çıkacak güçlü irade ile başta İstanbul olmak üzere demokrasiden korkan bu kibirli zihniyet hak eettiği dersi alacaktır. 31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça maskeler düşüyor. Herkesin gerçek niyeti ortaya çıkıyor. Kimin şehrine aşkla hizmet ettiği, kimin de 5 yıl boyunca 3 dönüm bostan, yan gel yat Osman misali vaktini boşa geçirdiği netleşiyor. Sandıkta millete hesap verme günü yaklaştıkça görüyoruz ki birilerinin dizleri titremeye başladı. Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adaylarıyla ilgili yaptığı skandal açıklama, muhalefette yaşanan panik havasının işaretleridir. Neymiş? İllerde farklı partilerden adayların olması oyunmuş, tezgahmış. Bakınız çok açık ve net söylüyorum. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir beyana rastlayamazsınız.

Altın borcu olan kafasını duvardan duvara vuracak! Elinizi çabuk tutun: Altın rekor için hazırlanıyor Altın borcu olan kafasını duvardan duvara vuracak! Elinizi çabuk tutun:... Haberi Görüntüle

''İSTANBUL'UN TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK''

Murat kardeşimizle önümüzdeki dönem için hedefimiz, ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşürerek trafiği bir sorun olmaktan çıkarmaktır. İstanbul’un sorunlarına dair kapsamlı çözüm önerilerimizi başkan adayımız Murat Kurum kardeşimiz kısa süre önce İstanbul halkıyla paylaştı. Ulaşımdan, kentsel dönüşüme kadar her alanda İstanbul’u hak ettiği hizmetlere kavuşturmayı hedefliyoruz.

Devletten ihracat desteği! E-ticarette değişiklik: Bedel 6-7 kat düşürülecek! Devletten ihracat desteği! E-ticarette değişiklik: Bedel 6-7 kat düşürülecek! Haberi Görüntüle

32 YÜRÜYEN MERDİVEN VE 8 ASANSÖR

Saat 11.00'de hizmete alınacak Gayrettepe İstasyonu, 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olacak. Bu istasyonun inşası için 66 bin 577 metreküp beton imalatı tamamlandı. 22 bin 824 metrekare kapalı alan inşa edildi. 32 yürüyen merdiven ve 8 asansör planlanlandı. Proje, vatandaşlara sağladığı hızlı ve konforlu ulaşım imkanının yanı sıra mimari detaylarıyla da İstanbul'a ikonik mekanlar kazandırıyor. Bu istasyonun da hizmete alınmasıyla havalimanı metro hattı metrobüs ve M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuyla entegre olacak, hattın erişilebilirlik fonksiyonu gelişecek, aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş'ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metroyla bağlanmış olacak.

Ne altın ne petrol yeni kral lityum! Bilim adamları yüzyılın keşfi olarak yorumladı: Türkiye'de de var Ne altın ne petrol yeni kral lityum! Bilim adamları yüzyılın... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE BİR İLK

İlk olarak, 37,5 kilometreyle tek parça ihale edilen en uzun metro oldu. Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 tünel delme makinesi aynı anda kullanıldı. Çok başarılı şekilde icra edilen kazı operasyonlarında gösterilen özen, bu çaptaki makineler arasındaki kazı hızında dünya rekorlarını doğurdu. Tünel delme makinesi ilerlemelerinde, günde 64,5, haftada 333 ve ayda 1233 metreyle kazı rekorları kırdık. Saatte 120 kilometre hızla Türkiye'nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda kullanılıyor. Yine ilk defa yerli ve milli imkanlarla Bakanlığımızca desteklenen bir projeyle ASELSAN'la işbirliği içinde TÜBİTAK tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi bu metro hattında kullanıldı.

Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da çıktı! 22-23-24 Temmuz’da ekstra maaş verilecek Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da... Haberi Görüntüle

TAKSİM – İSTANBUL HAVALİMANI ARASI 41 DAKİKA OLACAK

Gayrettepe – İstanbul Havalimanı’ arası seyahat süresinin 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresinin 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 45 dakika, Taksim – İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 41 dakika, Taksim – Göktürk arası seyahat süresinin 26 dakika ve 4. Levent – İstanbul Havalimanı arasının ise 35 dakika olaca

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading