Yandex Metrica

Finansal yeniden yapılandırmanın süresi uzatıldı

Finansal yeniden yapılandırmanın süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile finansal yeniden yapılandırmanın süresi 2 yıl daha uzadı.

Ekonomi

23.01.2024, 17:39

5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 32'nci maddesinin uygulama süresinin 2 yıl uzatılması yönündeki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih... Haberi Görüntüle

DAHİL OLUNAN RİSK GRUBUNA GÖRE YAPILANDIRMA

5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 32. maddesine göre, Türkiye’de faaliyette bulunan bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile bu maddede tanımı yapılan diğer finansal kuruluşlarla kredi ilişkisinde bulunan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından çıkarılan yönetmeliğe göre hazırlanan Çerçeve Anlaşmalarda belirlenen borçlular, bu kuruluşlar tarafından kullandırılmış olan kredilere ilişkin olarak alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine imkan verilmesini sağlamak amaçlanmıştı.

İlgili kurum ve kuruluşlar, dahil oldukları risk grubundaki diğer borçlularla bir bütün olarak ya da kısmen yeniden yapılandırmaya tabi tutulabilirken, bu madde uyarınca yapılacak finansal yeniden yapılandırmalara ilişkin usul ve esaslar kurum tarafından çıkarılan yönetmelik hükümleri kapsamında hazırlanan Çerçeve Anlaşmalar ile belirleniyor.

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Haberi Görüntüle

55,6 MİLYAR LİRALIK BORÇ YENİDEN YAPILANDIRILDI

Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, banka ve diğer mali kurumlara 25 milyon TL ve üzerinde kredi borcu bulunan şirketler için uygulanan Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması (FYYÇA) Büyük Ölçekli Uygulama kapsamına 202 firma alınırken, söz konusu firmalar ile bağıtlanan Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmeleri (FYYS) ile 55,6 milyar TL'lik borç yeniden yapılandırılmıştı.

Banka ve diğer mali kurumlara 25 milyon TL’den az kredi borcu bulunan şirketler için uygulanan FYYÇA Küçük Ölçekli Uygulama kapsamına 28 firma (11 grup) alınırken, söz konusu firmalar ile bağıtlanan FYYS ile 323 milyon TL'lik borç yeniden yapılandırılmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading