Yandex Metrica

Financial Times uzmanları tedirgin eden raporu paylaştı! 'Türkiye'de bahar ayında...'

Financial Times uzmanları tedirgin eden raporu paylaştı! 'Türkiye'de bahar ayında...'

Avrupa Türk ekonomisine ilgisine devam ediyor. Manipülatif veriler ile ekonomimize güveni sarsmaya çalışan batılı ekonomi kuruluşlarından yeni bir veri daha geldi. Son olarak İngiltere merkezli Financial Times, Türkiye'deki aralık ayı ve yıllık enflasyon oranın açıklanmasının sonrasında paylaştığı analizinde, 'Nisan ve Mayıs aylarında enflasyon yüzde 42'yi görebilir' açıklamasını yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:35

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına dair tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları, aralık ayında aylık bazda yüzde 13,58 artarken, yıllık enflasyon yüzde 21,31'den, yüzde 36,08'e yükseldi. Bu oran Eylül 2002'den bu yana görülen en yüksek enflasyon olarak kayıtlara geçti.

İngiltere merkezli Financial Times, açıklanan enflasyon verilerine ilişkin bir analiz paylaştı. Analizde, enflasyon oranı hesaplanırken temel giderlerdeki büyük artışın enflasyona etkisi hatırlatılarak, "Analistlerin yüzde 30'luk konsensüs tahmininden daha yüksek olan Aralık ayı enflasyon oranı, yıllık yaklaşık yüzde 54 artan ulaşım maliyeti ile yüzde 44'e yakın yükselen yiyecek ve içecek fiyatlarındaki büyük artışlardan kaynaklandı" denildi.

Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Haberi Görüntüle

'ENFLASYON NİSAN VE MAYIS AYLARINDA YÜZDE 42'YE ULAŞACAK'

Enflasyonun bu yılın gelecek aylarında da devam edeceği kaydedilen analizde, "İstanbul'daki HSBC analisti İbrahim Aksoy, enflasyonun önümüzdeki aylarda daha da artmasının muhtemel olduğu konusunda uyardı ve Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık yüzde 42'ye ulaşacağını tahmin etti" ifadeleri kullanıldı.

Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye 1.536 TL para iadesi yapacak! Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye... Haberi Görüntüle

'ENFLASYONİST BASKI'

Financial Times analizinde son olarak, asgari ücretteki yüzde 50'lik bir artış sonrasında ekonomistlerin, "en düşük ücretli işçilere yönelik artan yaşam maliyetlerinden korunmak için ücret artışının gerekli olduğu, ancak bu kadar büyük bir artışın enflasyonist baskı olacağı ve fiyat artışlarının kontrolden çıkma riskiyle karşı karşıya kalacağı" uyarılarını yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading