Yandex Metrica

FED tutanakları tedirgin! NVIDIA gümbür gümbür geliyor

FED tutanakları tedirgin! NVIDIA gümbür gümbür geliyor

Uluslararası piyasalarda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarındaki işaretler ve Nvidia'nın devasa gelir açıklaması etkisiyle karmaşık bir seyir izleniyor. Yurt içinde ise odak noktası, Merkez Bankası'nın saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararında bulunuyor.

Ekonomi

23.05.2024, 15:24

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) son toplantısına ilişkin yayımlanan tutanaklarda politika faizinin beklenenden daha uzun bir süre yüksek seviyelerde kalabileceğine dair işaretler bulunmasına rağmen, çip üreticisi Nvidia'nın rekor seviyede gelir elde ettiğini açıklamasının ardından karışık bir seyir izliyor. Bugün yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yakından takip ediliyor.

Kuyumcular uyarıyor! Elinde altını olanlar dikkat: Küçük yatırımcılar kar satışı yaptı! Kuyumcular uyarıyor! Elinde altını olanlar dikkat: Küçük yatırımcılar kar satışı... Haberi Görüntüle

FED TUTANAKLARI TEDİRGİN

Dün yayımlanan tutanaklara göre, Fed'in politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğu belirtildi. Tutanaklar, son verilerin dezenflasyon sürecinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve bazı banka yetkililerinin gerektiğinde faiz oranlarını artırma olasılığına açık olduğunu gösterdi.

Tutanaklarda, "Bazı yetkililer, enflasyona yönelik risklerin varlığı durumunda politikanın daha da sıkılaştırılması gerektiğini belirtti." ifadesine yer verildi.

Fed'in tutanaklarının ardından, para piyasalarında bankanın eylül ayında faiz indirme olasılığı yüzde 50'ye geriledi. Öncesinde bu olasılık yüzde 65 olarak fiyatlanıyordu.

Bu gelişmelerin ardından, pay piyasaları günü risk algısının artmasıyla düşüş eğiliminde tamamladı. Ancak, piyasalar kapanmadan önce açıklanan Nvidia'nın beklentilerin üzerinde gelen finansal sonuçları, vadeli pay piyasalarını destekledi.

Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Haberi Görüntüle

NVIDIA GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Nvidia, 28 Nisan'da sona eren üç aylık zaman diliminde kazandığı geliri yıllık yüzde 262 artırarak 26 milyar dolara çıkararak rekor kırdı. Şirket, gelirini bir önceki çeyreğe göre de yüzde 18 artırdı ve geçen yılın aynı çeyreğinde 7,2 milyar dolar gelir elde etmişti.

Analistler, bu gelişmelerin ardından küresel pay piyasalarında karışık bir seyir izlendiğini belirtti. Ayrıca, bugün yoğun veri gündemiyle birlikte Fed yetkililerinin açıklamalarının da yatırımcıların odağında olduğunu vurguladı.

Öte yandan, ABD'de dün açıklanan verilere göre, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e inerek üst üste üçüncü haftada da düşüş kaydetti. Mortgage başvuruları ise geçen haftaya kıyasla yüzde 1,9 arttı. Ayrıca, ABD'de ikinci el konut satışları nisanda beklentilerin altında yüzde 1,9 azalarak gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading