Yandex Metrica

Faiz kararı sonrası dolar, altın, euro fiyatları kaç TL oldu? Piyasalarda son durum ne?

Faiz kararı sonrası dolar, altın, euro fiyatları kaç TL oldu? Piyasalarda son durum ne?

Piyasaların merakla beklediği faiz kararları açıkladı. TCMB, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit tuttu. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gram altın 2.451,23'den işlem görürken dolar 32,21 TL'den kendisine alıcı buldu. Euro ise 34,93 TL'de sabit kaldı.

Ekonomi

23.05.2024, 14:12

Merkez Bankası (TCMB) bugünkü toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Faiz kararı sonrası yatırımcılar altın, dolar ve euro fiyatlarındaki son gelişmeleri takip ediyor.

Faiz kararından sonra rengini kırmızıya çeviren altın fiyatlarında gram altın 2.451,58 TL, çeyrek altın 4.035,00, yarım altın 8.062,00 TL, Cumhuriyet altını ise 16.079,00 TL'den işlem görmeye başladı. Altın fiyatlarında yaşanan düşüş dolar fiyatlarına da yansıdı. Peki dolar fiyatlarında son durum ne?

Bayram öncesi para gönderecekler dikkat! FAST işlemlerinde aksaklık olacak Bayram öncesi para gönderecekler dikkat! FAST işlemlerinde aksaklık olacak Haberi Görüntüle

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR FİYATLARI

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar fiyatları 32,20 TL seviyesine çekildi. Euro fiyatları ise 34,93 TL'de sabit kaldı. 

Asgari ücrete bayram sonrası zam müjdesi: O tarihte öyle bir zam geliyor ki... Asgari ücrete bayram sonrası zam müjdesi: O tarihte öyle bir... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu. Hatırlanacağı üzere kurul en son mart ayında politika faizinde değişikliğe gitmişti. Merkez Bankası, politika faizi yüzde 50'ye yükseltmişti. Nisan ayı toplantısında ise Banka, faizi sabit tutmuştu. 

Faiz kararı öncesi ekonomistler anketlerde, bu toplantıda da faiz oranının değişmeyeceği öngörülüyordu.

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading