Yandex Metrica

Faiz artacak mı, düşecek mi Şubat 2024? TCMB faiz kararı ne yönde olur, dolar, altın, gümüş, borsa artar mı?

Faiz artacak mı, düşecek mi Şubat 2024? TCMB faiz kararı ne yönde olur, dolar, altın, gümüş, borsa artar mı?

Merkez Bankası, Şubat ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklamaya hazırlanıyor. Faiz artışı olup olmayacağı sorusu, henüz resmi bir açıklama yapılmadan önce birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Faiz artacak mı, düşecek mi Şubat 2024? TCMB faiz kararı ne yönde olur, dolar, altın, gümüş, borsa artar mı?

Ekonomi

23.02.2024, 04:10

Faiz artacak mı, düşecek mi Şubat 2024? TCMB faiz kararı ne yönde olur, dolar, altın, gümüş, borsa artar mı? soruları gündeme geldi. Bugün saat 14.00'te açıklanacak olan Şubat ayı faiz kararı öncesinde, faiz artacak mı sorusu merak konusu haline geldi ve bu konuda arama motorlarında yoğun bir sorgulama başladı. Piyasaların büyük bir beklenti içerisinde olduğu faiz kararına dair ekonomistlerin tek bir tahminde birleştiği gözleniyor. Peki, Faiz artacak mı, düşecek mi Şubat 2024? TCMB faiz kararı ne yönde olur, dolar, altın, gümüş, borsa artar mı?

Girişimci İşadamları Vakfı'ndan gençlere davet! 'Gençliği girişimciliğe hazırlıyoruz' Girişimci İşadamları Vakfı'ndan gençlere davet! 'Gençliği girişimciliğe hazırlıyoruz' Haberi Görüntüle

FAİZ ARTACAK MI, DÜŞECEK Mİ ŞUBAT 2024?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun bugün açıklayacağı, aynı zamanda yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan döneminin ilk faiz kararı olan 2024'ün ikinci faiz kararı öncesi, yabancı uzmanlar beklentilerini paylaştı. Birçok uzman, TCMB'nin politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit tutmasını beklediğini belirtti.

Ocak ayında yapılan toplantıda, TCMB politika faizini beklentilere paralel olarak 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkarmış ve dezenflasyonun sağlanması için gereken parasal sıkılığa ulaşıldığını vurgulamıştı. Şimdi ise gözler, bu politika çerçevesinde yeni faiz kararının açıklanmasına çevrildi. Türkiye'nin ekonomik durumundaki gelişmeler ve global ekonomiye dair faktörler ışığında, uzmanlar TCMB'nin faiz politikasını değiştirip değiştirmeyeceğini değerlendirmeye çalışıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading