Yandex Metrica

EYT'liler vergiden muaf tutulacak! Ev sahibi olan emekli vatandaşlar 2025 yılına dikkat!

EYT'liler vergiden muaf tutulacak! Ev sahibi olan emekli vatandaşlar 2025 yılına dikkat!

EYT'den emekli olanlar, ev hanımları ve çalışmayan vatandaşlar için emlak vergisi muafiyeti devam ediyor. EYT'lilerin muaf olduğu emlak vergisinde bu yıl 2025 yılında da vergi ödenmeyecek.  

Ekonomi

20.04.2024, 08:15

Kira geliri vergi ödemesinde emlak vergisinin ilk taksitleri ödenmeye başlıyor. Ev sahibi olan milyonlarca vatandaş ise vergilerini yatırmaya başlayacak. Ancak emekli vatandaşlar, işsizler ve ev kadınlarının belirli şartlarda emlak vergisinden muaf olduğu biliniyor. 

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

GELİR VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?

Gelir vergisi muafiyeti olan vatandaşların, en fazla brüt 200 metre kare, tek bir konuta sahip olmaları gerekiyor. Hiç geliri olmayan ev hanımları, SSK ve Bağkur'dan emekli aylığı alan ve başka herhangi bir emekli aylığı bulunmayan vatandaşlar, engelliler, şehit, dul, gazi ve yetimler vergiden muhaf tutulmaktadır.

Ancak emekli olmalarına rağmen çalışan emeklilerde vergi muafiyetinden yararlanamamaktadır. 

EYT'den geçen yıl emekli olan vatandaşlar ise 200 metrekareyi geçmeyen bir evlerinin olması, emekli maaşları haricinde herhangi  bir maaşlarının bulunmaması halinde vergiden muaf olmaktadırlar. 

Geçen yıl yetim ve dul aylığı bağlanan bireylerde vergi muafiyetindn yararlanmaya başladılar.

Emekli olupda yazlıkları, yayla evleri bulunan vatandaşlar emlak vergisi ödemeleri gerekmektedir. 

Schengen vizesinde büyük eziyet! Bakın bu kez bahaneleri ne oldu? Schengen vizesinde büyük eziyet! Bakın bu kez bahaneleri ne oldu? Haberi Görüntüle

BU YIL EMEKLİ OLANLAR DİKKAT

Ancak bu yıl emekli olması beklenen EYT'li vatandaşların ise 2025'te emlak vergisinden muhaf tutulması bekleniyor.

Vergilerini ödemesi gereken vatandaşların ise ilk taksiti mayıs ayında yatırmaları ikinci taksiti ise Kasım ayınd yatırması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading