Yandex Metrica

EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? O tarih belli oldu

EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? O tarih belli oldu

Milyonlarca emekli adayının merak ve heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde detaylar netleşti ve bu detaylar neticesinde EYT yasasının meclisten geçmesi halinde ilk maaşın ne zaman alınacağı da belli oldu.

Ekonomi

03.05.2024, 19:29

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon EYT'li vatandaş hükümetten ve TBMM'den gelecek müjdeli haberi beklerken EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı belli oldu. 

Bakan Bilgin, bugün yaptığı açıklamada, düzenlemenin aralık ayında Meclis gündemine geleceğini söylemişti. Meclis'te görüşülecek yasa kabul edilirse Resmi Gazete'de yayımlanacak ve EYT müjdesi bekleyenler emekli olacak.

Doların fiyatı 13 TL birden fırlayacak! Yatırımcılar dikkat.. İşte 12 Temmuz 2024 döviz kurları Doların fiyatı 13 TL birden fırlayacak! Yatırımcılar dikkat.. İşte 12... Haberi Görüntüle

15 OCAK DETAYI

EYT yasasının TBMM'de kabul edilmesi durumunda 15 Ocak'tan itibaren geçerli olması bekleniyor. Bu durumda ay sonuna kadar emeklilik başvurusu yapan kişiler 1 Aralık itibariyle emekli maaşlarını PTT'den çekebilecek.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti: Bakan Şimşek'ten açıklama Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti: Bakan Şimşek'ten açıklama Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Bu arada ocak ayında müracaat eden EYT’lilerin maaş hesabında ocak ayında yapılacak emekli maaş artışı da etkili olacak. Ocak ayında 6 aylık enflasyon ve üzerinde bir refah artışı bekleniyor. Ayrıca taban maaşı artacak. Böylece EYT’liler daha yüksek maaş alırken taban maaş artışını da ücretlerinde görmüş olacaklar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan EYT’nin yürürlüğe gireceği tarih ile ilgili açıklama yapıldı. Açkılamada, “Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading