Yandex Metrica

EYT’de ilk maaş ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

EYT’de ilk maaş ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği emeklilikte yaşa takılan yasa teklifi Meclis'e sunuldu. Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''AK Parti olarak bir an önce teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza, ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Sorunu kökten çözmek için bir irade koyduk, bu irademizin arkasındayız.'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Milyonlar vatandaşın merakl beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. Sonrasında ise Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Düzenleme 4 maddeden oluşuyor. Yaşa takılmadan istisnasız şartları tamamlayan emekli olacak. Toplam 4 maddeden oluşan sade kapsamlı düzenleme. Prim ve sigortalılık süresini dolduran emekli olabilecek. Yüzde 5 oranında destek primi söz konusu olacak. Kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı kalkıyor. 5 milyona yakın inzanımızı süreç içinde etkileyecek. 2 milyon 250 bine yakın insanımız 2023 yılında emekliliği hak edecek. Prim gününü şu andaki mevzuata göre, çalışma süresini dolduran çalışanlar yaş şartı olmaksızın emekliliği hak edebilecekler. 

Dolarda faiz etkisi: Tüm dengeler değişiyor! 9 lira birden... 18 Temmuz 2024 güncel döviz fiyatları Dolarda faiz etkisi: Tüm dengeler değişiyor! 9 lira birden... 18... Haberi Görüntüle

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GENEL KURULA GELECEK

Resmi Gazete'de yayınlandığında yürürlüğe girecek. Bu hafta komisyonda görüşülecek, hızlı adım atılacak. Önümüzdeki hafta genel kurula gelecek. En geç haftaya salı ya da çarşamba yasalaşması öngörülüyor. Emeklilik başvuruları e-Devlet'ten yapılacak. Şubat ayında başvuranlar ilk maaşlarını mart ayında alacak. EYT'lilerin daha az maaş alma durumu söz konusu değil. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira. Bunun altında kimse maaş almayacak. Bu konuda farklı bir değerlendirme doğru değildir.

THY'den küresel siber soruna ilişkin açıklama: 84 sefer iptal edilmişti THY'den küresel siber soruna ilişkin açıklama: 84 sefer iptal edilmişti Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: TEKLİF MECLİS'E SUNULDU

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'de ilk maaş tarihini açıkladı. Erdoğan, ''Teklif Meclis'e sunuldu. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. AK Parti olarak teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz" dedi.

Türkiye su verecek petrol alacak! Çılgın anlaşma: Bakan Bayraktar resmen duyurdu Türkiye su verecek petrol alacak! Çılgın anlaşma: Bakan Bayraktar resmen... Haberi Görüntüle

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN?

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''AK Parti olarak bir an önce teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza, ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Sorunu kökten çözmek için bir irade koyduk, bu irademizin arkasındayız.'' şeklinde konuştu.

Düzenlemeden ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi yararlanacak. EYT'de yaş sınırı aranmayacak. 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlar için, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading