Yandex Metrica

EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacağı belli oldu: Emekliliği onaylananlara SMS gelecek! Eğer gelmezse bunu yapın

EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacağı belli oldu: Emekliliği onaylananlara SMS gelecek! Eğer gelmezse bunu yapın

Milyonlarca çalışana emeklilik hakkı tanıyan EYT gündemde yerini korumaya devam ediyor. Kanun düzenlemesinin ardından EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman alacağına dair soru işaretleri devam ederken, SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

08.02.2024, 15:17

EYT kapsamında yaklaşık 2.5 milyon kişi emekliliğe hak kazanırken ilk maaşların ne zaman alınacağı vatandaşlar arasında soru işaretine sebep olmuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın EYT'lilerin ilk emekli maaşı için nisan ayını işaret etmiş olmasına karşın, ayın hangi günlerinde ödemelerin hesaplara aktarılacağı net olarak açıklanmamıştı. 

Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar, kaç TL 19 Nisan? İşte Kapalıçarşı altın alış satış rakamları güncel durumu... Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar, kaç TL... Haberi Görüntüle

SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ 

Konuya ilişkin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, başvurusu devam eden vatandaşların hangi gün başvuru yaptığına bakılmaksızın emekli maaşlarının 1 Nisan'dan itibaren hesaplanmaya başlayacağını belirtti. 

EYT'LİLER NE ZAMAN MAAŞ ALACAK? 

Kurt açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

Vatandaşlarımız nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ayrıca emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler.

Diğer yandan EYT'lilerin e-Devlet üzerinden kendilerine tahsis edilen emekli sicil numaralarını öğrenebileceğini belirten Kurt, sicil numaralarının belirlenmesinin ardından tüm maaşların yatacağı tarihinde kesinleşeceğini söyledi. 

Güncel akaryakıt fiyatları: Motorinden sonra benzine indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları: Motorinden sonra benzine indirim var mı? Haberi Görüntüle

EMEKLİLİĞİ ONAYLANANLARA SMS GÖNDERİLECEK 

Ayrıca Kurt, ister e-Devlet isterse de SGK şubeleri aracılığıyla yapılmış olsun, tüm başvurularda onay süreci sonrası formda bulunan iletişim numarasına SMS gönderilerek emekliliğin onaylanacağı bilgisini verdi. 

Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine zam, indirim geldi? Güncel akarkayıt fiyatları ne kadar oldu? Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine... Haberi Görüntüle

SMS ALMAYANLAR NE YAPACAK? 

SMS mesaj dışında emeklilik başvurusu durumunu öğrenmek isteyenler için şunları aktardı:

Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir. Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar. EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart'tan itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading