Yandex Metrica

Evlilik kredisi başvuruları başladı! Evlenmenin maliyeti belli oldu! 2024 yılında düğün yapmanın maliyeti kaç TL?

Evlilik kredisi başvuruları başladı! Evlenmenin maliyeti belli oldu! 2024 yılında düğün yapmanın maliyeti kaç TL?

2024 yılında evlenmek, düğün yapmak isteyenleri ilgilendiren önemli gelişmeler devam ediyor. Yeni evlenecek çiftler düğün mekanı, mobliya, beyaz eşya gibi temel ihtiyaçlarının maliyetini öğrenmek için araştırmalara başladı. Yeni evlenecek çiftlerin yararlanabileceği 150 bin TL'lik faizsiz kredisi hem evlenecek çiftleri, hem de esnafı sevindirdi. Faizsiz evlilik kredisinden sonra 2024 yılında düğün yapmanın, ev dizmenin maliyeti belli oldu. İşte merak edilenler...  

Ekonomi

20.05.2024, 23:16

Türkiye'de her yıl ortalama olarak 600 bin çift evleniyor. Hükümet tarafından yeni evlenecek çiftlere kullandırılacak olan 150 bin TL faizsiz kredi imkanı ile, evlenme sürecinde hızlanış, esnaf için ise 'Sektör hareketliliği' olarak yansıyacağı tahmin ediliyor.

2024 yılında minimum evlilik harcamalarının listesi belli oldu. 2024 yılında düğün mekanı, mobilya, beyaz eşya gibi temel ihtiyaçlarının fiyatlarını evlenecek çiftler araştırmaya başladı.

Peki 2024 yılında evlenmenin maliyeti ne kadar? 2024 yılında düğün yapmanın maliyeti kaç TL? Minimum ne kadar ücret ile evlenilir? İşte merak edilenler...

Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o ücretleri ödemeyin! Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o... Haberi Görüntüle

2023 YILINDA EVLİLİK MALİYETİ NE KADARDI?

Şubat ayının bitmesi ile birlikte düğün sezonu başlıyor. Evlenecek çiftler şimdiden düğün mekanı, mobilya, beyaz eşya gibi temel ihtiyaçları için fiyat araştırmalarına başladı. TÜİK'in verilerine göre her yıl Türkiye'de 600 bin çift evleniyor. 2023 yılında evlenen çiftler düğün, ev kurma gibi tüm masraflar için ortalama 650 bin TL para harcadı.

İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak kapatacağız! İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak... Haberi Görüntüle

2024 YILINDA EVLİLİK MALİYETİ NE KADAR OLDU?

2024 yılında ise yapılan araştırmalar sonucunda, düğün 30 bin TL, yemekli düğün 150 bin TL, mobilya 150 bin TL, beyaz eşya 74 bin TL, züccaciye harcamaları ise 45 bin TL olarak belirlendi.

Dugun.com’un kurucusu Emek Kırbıyık, “2024 yılında 500 binin üzerinde düğün yapılmasını bekliyoruz. Ancak bir çift sadece düğün yapmıyor. Düğünün yanı sıra; söz, nişan, kına, bekarlığa veda gibi birden fazla organizasyon ile evleniyor. Bu nedenle her yıl 1 milyon civarında organizasyon gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Kırbıyık, ''2023 düğün mekânı ücretleri, enflasyon oranlarından da etkilenerek iki katına çıktı. Düğün salonunda 200 kişilik bir düğün 70 bin TL’den başlıyor. Eğer yemekli bir düğün düşünülürse bu fiyat 150 bin TL’lerden başlıyor. 1 milyona da düğün yapabilirsiniz, 70 bin TL’ye de.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading