Yandex Metrica

Evi eski olanlar konut kredisi kullanabilecek mi? Kentsel dönüşümde evi olanlara ne kadar konut kredisi verilecek? Alacakları evin tamamına kredi çıkar mı?

Evi eski olanlar konut kredisi kullanabilecek mi? Kentsel dönüşümde evi olanlara ne kadar konut kredisi verilecek? Alacakları evin tamamına kredi çıkar mı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) geçtiğimiz aylarda konut kredisi kullandırımıyşa ilgili yeni tedbirleri hayata geçirmişti. 28 Şubat 2024'te ise yeni bir karar duyuruldu. Buna göre kendisine ait evi olan ve bu ev kentsel dönüşüm kapsamında riskli ise kredi sınırı muafiyeti getirdi. Kredi çekmek isteyen binlerce kişi ise "Kentsel dönüşümde evi olanlara ne kadar konut kredisi verilecek? Alacakları evin tamamına kredi çıkar mı? Evi eski olanlar konut kredisi kullanabilecek mi?" sorularına yanıt arıyor. 

Ekonomi

15.05.2024, 11:26

Konut kredisine erişim evi olanlar için oldukça zorlaşmıştı. BDDK geçtiğimiz aylarda evi olanlara verilecek maksimum konut kredisi oranlarını düşürmüştü. Bu oranlara göre evi olanların yeni bir ev alması oldukça zorlaşmıştı. BDDK konut kredileri ile ilgili yeni bir kararını açıkladı. 

Tabeladaki fiyatlar her an değişebilir: İşte benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki son durum Tabeladaki fiyatlar her an değişebilir: İşte benzin, motorin ve LPG... Haberi Görüntüle

EVİ ESKİ OLANLAR KONUT KREDİSİ KULLANABİLECEK Mİ?

BDDK'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "24 Ağustos 2023 tarihli ve 10656 sayılı Kurul kararı kapsamında belirlenen azami kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı uygulaması ile 24 Ağustos 2023 tarihli ve 10655 sayılı Kurul kararı kapsamında belirlenen yüksek risk ağırlığı uygulanmasında yapılacak konut malikliği durumu değerlendirmesinde, tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu tek bir konutun bulunması ve bu konutun 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı tespit edilmesi nedeniyle yıkılmış olması veya hakkında yıkım kararı alınması halinde, söz konusu konutun konut malikliği durumu değerlendirmesinde dikkate alınmamasına karar verilmiştir."

TÜİK istatistikleri açıkladı: En pahalı şehir artık İstanbul değil! İşte konut fiyatları en yüksek olan iller... TÜİK istatistikleri açıkladı: En pahalı şehir artık İstanbul değil! İşte... Haberi Görüntüle

EVİ OLANLAR NE KADAR KREDİ ÇEKEBİLİR?

İkinci ve sonrası konut alımında tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu en az bir konutunun bulunması halinde konut kredisi değer oranı yüzde 75 daraltılmıştı. Karara göre, örneğin, 5 milyon TL değerindeki bir evi, ikinci tapulu evi olarak alacak olanlara evin değerinin yüzde 22,5'i kadar kredi kullandırılabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading