Yandex Metrica

Evergrande hisse olayında yeni gelişme: Yatırımcıları şok üstüne şok yaşıyor! Dünya piyasası yerle bir olabilir

Evergrande hisse olayında yeni gelişme: Yatırımcıları şok üstüne şok yaşıyor! Dünya piyasası yerle bir olabilir

Evergrande hisse yeni bir şok yaşıyor. Yaklaşık 300 milyar dolarlık borcunu çevirmekte güçlük çeken Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande'nin Hong Kong Borsası'ndaki işlem sıraları durduruldu. Yatırımcılar panik içerisinde

Ekonomi

23.01.2024, 18:04

Dünya ekonomilerinin yakından takip ettiği Evergrande olayında yeni gelişme yaşandı. 300 milyar dolarlık dev borcu ile iflas etmesi beklenen şirketin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı duyuruldu.

Finansal dar boğazda olan Evergrande Group ve bağlı ortaklığı Evergrande Property Services Group'un Hisse işlemleri sabah 04:00'te kapatıldı. Kapatmaya ilişkin, Evergrande cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Evergrande iflas eder ya da tasfiye edilirse piyasalarda krizin Çin'in gayrimenkul sektörüne ya da genel olarak tüm ekonomiye yayılabileceği riskine dair endişeleri tekrar gündeme getirdi.

China Evergrande Group'un bir diğer bağlı ortaklığı China Evergrande New Energy Vehicle Group'un hisseleri ise yüzde 0,3 değer kazandı.

Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki ihtimal var! Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BORÇLU ŞİRKETİ

Shenzhen merkezli olan China Evergrande Group, dünyanın en borçlu Gayrimenkul geliştirme şirketi olarak biliniyor.

Çin'in bir zamanlar en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande 305 milyar dolar olan borcunu ödeyemediği için ülkenin en büyük yeniden yapılandırmasıyla karşı karşıya kalabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading