Yandex Metrica

Ev ve araç sahipleri dikkat: Son 2 gün! Bunu yapmayan satış ve muayene yaptıramayacak!

Ev ve araç sahipleri dikkat: Son 2 gün! Bunu yapmayan satış ve muayene yaptıramayacak!

Milyonlarca araç ve ev sahibini yakından ilgilendiren bir tarihte sona gelindi. 6 Şubat depremi sonrasında getirilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksidi için son ödeme tarihi 30 Kasım. Ek MTV ödemeyen vatandaşlar, araçlarının satış işlemlerini gerçekleştiremeyecek. Ayrıca, ek MTV gecikme faiz oranlarının artması da vatandaşların dikkatini çekiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 21:46

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli tarih için artık geri sayım başladı. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ve emlak vergisinin ikinci taksidi için ödeme süresi sadece 2 gün sonra sona erecek.

Bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin son taksit ödemesi 2 gün içinde sona eriyor. Ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayında tahsil edilmişti. Vatandaşlar, cezai durumdan kaçınmak için Ek MTV'nin ikinci taksitini belirlenen tarihe kadar ödemeleri gerekiyor.

Vergi ödemeleri için zaman hala devam ediyor. Ev ve araç sahibi olan herkes, Emlak Vergisi ve Ek MTV'nin son taksitlerini bu ayın sonuna kadar ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya.

4A, 4B ve 4C'lilere büyük müjde! Emekli vatandaşlara çifte ödeme yolda! 16 bin 200 TL hesaplarda! 4A, 4B ve 4C'lilere büyük müjde! Emekli vatandaşlara çifte ödeme... Haberi Görüntüle

ARAÇ VE EV SATIŞINDA BÜYÜK ENGEL

Ek MTV ve emlak vergilerinin 2. taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenler, araçlarını satma, trafikten çekme, hurdaya ayırma veya yurt dışına çıkarma gibi işlemleri gerçekleştiremeyecek. Ayrıca, muayene işlemlerini de yaptıramayacak.

İBB'den yeni zam! Tarife belli oldu: 1200 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıldı! İBB'den yeni zam! Tarife belli oldu: 1200 liradan 2 bin... Haberi Görüntüle

MTV ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIYOR?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi "gib.gov.tr", İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesaplarından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Bunun yanı sıra, vergi dairesi veznesi ve PTT şubeleri de ödemelerin yapılabileceği diğer yerler arasında yer alıyor. 

Bu oyun yeni başladı! Bankalardan kredi çekecekler dikkat: Tüketicilere ek ücret tuzağı! Bu oyun yeni başladı! Bankalardan kredi çekecekler dikkat: Tüketicilere ek... Haberi Görüntüle

GECİKME FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ

14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren bu güncelleme ile, kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e çıkarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading