Yandex Metrica

Sitede Ara

Ev hanımlarına ödeme müjdesi: Her ay 7500 liralık ödemeyi Erdoğan duyurdu! Destek için başvuru süreci sürüyor

Ev hanımlarına ödeme müjdesi: Her ay 7500 liralık ödemeyi Erdoğan duyurdu! Destek için başvuru süreci sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımları için müjdeyi verdi. Başvuru yapan ev hanımlarına her ay 7 bin 500 TL devlet desteği sağlanacak. Nakit destek için başvurular bugün başladı. İşte detaylar...

Ekonomi

17.02.2024, 09:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde verdiği vaatleri tek tek hayata geçiriyor. Kurban Bayramı öncesinde söz verdiği ödemeleri yapmayı planlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımları için güzel haberi duyurdu. En az 7 bin 500 TL nakit destek her ay ev hanımlarına ödenecek. Bu sayede, milyonlarca ev hanımı isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek erken emekli olma hakkına sahip olacak. 

Ayrıca ev hanımlarına erken emeklilik imkanı veren bu düzenleme sayesinde, sigorta primlerinin bir kısmı devlet tarafından ödenecek. 

TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye ihracat yapıyor TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye... Haberi Görüntüle

3 TEMEL ŞART

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için üç temel şartın yerine getirilmesi gerekecek. İlk olarak, kaynak sağlanacak. Hükümet, Aile ve Gençlik Bankası'nın kaynak sağlayacağını belirtti. Meclis çalışmalarının başlamasıyla birlikte bu konuda yapılan çalışmalar hız kazanacak.

İkinci olarak, ev hanımları emeklilik için başvuruda bulunacaklar ve primlerini düzenli bir şekilde ödedikleri takdirde devlet primin üçte birini karşılayacak. Bu sayede ev hanımlarına teşvik sağlanacak ve destek sunulacak. Özellikle kadınları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla bir banka kurulacak. Bu banka, gençlik ve aile ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösterecek ve kaynağı doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak.

Son olarak, ev hanımlarının emekli olabilmesi için borçlanma süreci uygulanacak. Ev hanımları, emeklilik için sigorta prim borçlanması yapabilecek ve bu borçlanma devlet tarafından karşılanacak. Konunun yasal düzenlemelerle belirleneceği ve Meclis açıldığında yasanın geçirileceği ifade edildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading