Yandex Metrica

Ev almak isteyip kredi çekemeyenlere müjde! Bu yöntemle ev sahibi olunabilir

Ev almak isteyip kredi çekemeyenlere müjde! Bu yöntemle ev sahibi olunabilir

Konut fiyatlarındaki artış devam ederken ev almak isteyip krediye ulaşamayanlar için bir yöntem bulundu. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı kredi düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İşte ev almak isteyip kredi çekemeyenlerin başvurduğu yöntem.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Konut fiyatlarında artış ivmesi devam ederken satışlarda banka kredi payı giderek azalıyor. Bankaların daha az sayıda kişiye ve sınırlı miktarda verdiği krediye vatandaşlar erişmekte güçlük çekiyor.

Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı duyurdu: 4.000 TL'ye dayanacak Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı... Haberi Görüntüle

'ZİNCİRLEME BİR SATIŞ-ALIŞ MODELİ'

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, konut fiyatlarında bir miktar yavaşlamaya rağmen devam eden artış ivmesi ve konuta erişimde en önemli etken olan kredilere ulaşmaktaki güçlük, tüketicileri ‘zincirleme’ bir satış-alış modeline yönlendiriyor.

58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni düzenlemeler neler 2024? 58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni... Haberi Görüntüle

KREDİYE ULAŞAMAYANLAR ESKİ EVİNİ SATIP ELİNDEKİ BİRİKİMLERİNİ EKLİYOR

Evini yenilemek isteyenler, yüksek fiyatlara karşılık yeterli krediye de erişemediği için bir yandan eski evini satıp diğer yandan bu paraya elindeki birikimini ekleyerek yeni ev alıyor. Bu sistem aynı zamanda emlakçılar için de zincirleme bir alım-satım modelini oluşturuyor.

Bir süredir her segmentte piyasanın bu şekilde döndüğünü belirten emlak uzmanları, özellikle krediye ulaşımın kolaylaştırılmasını; ancak bunun konut fiyatlarına yeni bir yükselme etkisi getirecek sert bir şekilde olmaması gerektiğini vurguluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading