Yandex Metrica

Esenyurt da var! İşte İstanbul'da kirası en çok yükselen 4 semt

Esenyurt da var! İşte İstanbul'da kirası en çok yükselen 4 semt

Büyükşehirlerde evlere talep arttı, talep arttıkça fiyatlar çoğaldı. Aylık kira artış oranı göre yüzde 34,46 olarak kayıtlara geçti. Ev sahipleri ederinden fazla kira artışı yapmaya başladı. Diğer ev sahipleri de onları görüp onlar da fiyatları yükseltti. Piyasanın düzenini bozan bu duruma karşı kentsel dönüşümün hızlanmasının çözüm olabileceğini belirten Emlakçı Orhan Çobanoğlu, özellikle 4 ilçede talebin çok fazla olduğunu, kira artışlarının da devam edeceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Ev kiraları yükselmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında mayıs ayı kira artış oranı yüzde 34,46 olarak kayıtlara geçti. İstanbul' da emlak ofislerinde kiralık ve satılık ev için yüksek fiyatlara karşı yoğun talep devam ediyor. Emlakçılar yabancıların konutlara ilgisinin de konut fiyatlarını yükselttiği söylüyor. Bunun dışında inşaat maliyetlerindeki yükselişler ve konut stokunun yetmemesi, kira fiyatlarında artışa sebep oluyor.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

KİRALAR ARTMAYA DEVAM EDECEK

Kira miktarının artmaya devam edeceğini ve büyük semtlere taleplerin yoğunlaştığını söyleyen Emlakçı Orhan Çobanoğlu, "Çok fazla yabancı talebi olduğu için insanlar ev bulmakta zorlanıyor, fiyatlarda buna doğru orantılı yükseliyor. Yabancılar genelde büyük şehirleri tercih ediyorlar. Esenyurt, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Beylikdüzü taraflarına talep fazla. Buradaki evlerde arz ve talebe yetişilmiyor. Konut üretimi şuanda çok da düşük olduğundan fiyatlar normal olarak yükseldi. Konut yapım maliyetleri çok yükseldi. İnşaat sektörü duraksadı. Geçen sene ile kıyaslarsak yaklaşık yüzde 150 gibi bir maliyet artışı söyleyebiliriz. Geçen sene 18 lira olan çimento şuanda 70 lira. Bunu baz alırsak konut imalatı çok yükseldi. Kira artışlarının da devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Haberi Görüntüle

SÜREKLİ ANORMAL ARTIŞLAR OLUYOR

Vatandaşların kiralık ev bulmakta zorluk çektiğini söyleyen Çobanoğlu, “Yeni binaların satılık talebi çok fazla. Kiralık dairelere baktığımızda ise satılığa olan talepten çok daha yüksek. Kentsel dönüşümler hızlanır ve fazlalaşırsa insanlar daha güzel ve yeni binalarda oturma fırsatı bulabilir. Bahçelievler’ de bulunan dairelerin kirası 2 bin liradan başlıyor 14 bin liraya kadar var. Kira artışlarında 1'e 3 bir artış var. Olduğundan fazla kira artışı yapan ev sahipleri var. Bu durumda piyasanın düzenini bozuyor. Bunu gören diğer daire sahipleri de kiralar yükseldi benim dairemin de kirasını yükselteyim diyor ve sürekli anormal bir artış söz konusu oluyor” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading