Yandex Metrica

Erken emeklilikte yaş sınırı kalkıyor! SGK'dan 2023-3024 yeni emeklilik şartları açıklaması 

Erken emeklilikte yaş sınırı kalkıyor! SGK'dan 2023-3024 yeni emeklilik şartları açıklaması 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emekli olmak isteyenler için 2023-2024 emeklilik şartlarını açıkladı. Artık emeklilikte yaş şartı aranmayacak. Yapılan duyuruya göre en az 1800 gün primi olan emekli olabilecek.

Ekonomi

10.05.2024, 09:16

Yıllarca çalışarak biriken yorgunluğu emekli aylıklarıyla gidermek ve dinlenmek isteyen vatandaşlar için, emeklilik yolunda karşılaşılan bazı engeller var. Kimi insanlar, yaşları ilerlemiş olmasına rağmen prim günlerini tamamlamamışken, kimileri ise yaşlarına uygun olmasına rağmen primlerini yeterince ödemiş değiller.

Emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapısında zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor. Ancak SGK, bu konuda önemli bir adım attı ve erken emeklilik şartlarını değiştirdi.

Peki, erken emeklilik için neler gerekiyor? Hangi şartlar geçerli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 3100 TL ek ödeme hesaplara yatıyor: Ödemeyi herkes kendi bankasından alacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 3100 TL ek ödeme hesaplara yatıyor:... Haberi Görüntüle

10 YILLIK MÜJDE

SGK, erken emeklilik hayali kuran vatandaşlara 10 yıllık bir müjde sunuyor. Artık SGK, 1800 gün prim ödeme şartını yerine getiren vatandaşlara erken emeklilik şansı veriyor. Bu önemli gelişme, emeklilik hayali kuran vatandaşlar için büyük bir umut kaynağı olabilir. 

SGK, 1800 prim gününü tamamlamış olan vatandaşların artık emeklilik kapısını çalabileceğini açıkladı. Ancak bu fırsattan yararlanabilmek için hangi şartların gerektiği de merak konusu.

Sosyal Güvenlik Kurumu, erken emeklilik için gereken 1800 prim günü şartının ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu. Erken emekli olmayı hedefleyen sigortalı vatandaşlar için artık en az 1800 prim gününü tamamlamak yeterli olacak. Bu sayede yaş bekleme zorunluluğu ortadan kalkacak.

12 lira birden fırlayacak! Dolar kritik sınırı aştı: İşte güncel fiyatlar ve beklentiler 12 lira birden fırlayacak! Dolar kritik sınırı aştı: İşte güncel... Haberi Görüntüle

ERKEN EMEKLİLİK DURUMLARI

SGK, doktor raporu ile yüzde 60 veya daha fazla iş gücü kaybı olan ve çalışma kapasitesi olmayan vatandaşlara erken emeklilik şansı tanıyor.

Bu kapsamda; kanser, tüberküloz, AIDS, organ yetmezliği, beyin felci, parkinson gibi ciddi hastalıkları olan vatandaşlar da erken emeklilik imkanından yararlanıyor. 

Erken emeklilik için başka bir seçenek ise iş kazası geçiren vatandaşlar için geçerli. Meslek hastalığı veya iş kazası geçiren kişiler, SGK'nın belirlediği şartları yerine getirerek erken emeklilik hakkına sahip olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading