Yandex Metrica

Erken emeklilik geliyor! 52 yaşında emekli olunabilecek: Eve bir maaş daha girecek

Erken emeklilik geliyor! 52 yaşında emekli olunabilecek: Eve bir maaş daha girecek

Yeni yasal düzenleme merakla bekleniyor. Ev hanımlarına emeklilik imkanı verecek düzenleme için bir çalışma olmadı olmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili bakanlığa bu konuyla ilgili bir çalışma yapılması talimatı verdiği biliniyor. Peki, 52 yaşında emeklilik için neler gerekli? İşte detaylar...

Ekonomi

11.06.2024, 00:50

Türkiye'de emeklilik, erken emeklilik gibi konular gündemin en tepesinde olmaya devam ediyor. Bu konuda çıkan tüm haberler büyük bir merakla takip ediliyor. 

O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira birden... İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira... Haberi Görüntüle

HENÜZ SOMUT BİR ADIM ATILMADI

Ev hanımlarına emeklilik imkanı tanıyan düzenleme ilgili atılmış somut bir adım yok. Ancak hükümetin bu konuyla ilgilendiği ve orta vadede yeni kararlar alacağı biliniyor. 

Emekli maaşlarına müjdeli haber geldi! Merakla beklenen maaş farkı ödeme tarihleri belli oldu! Zamlı maaşların yatırılacağı o tarihe dikkat! Emekli maaşlarına müjdeli haber geldi! Merakla beklenen maaş farkı ödeme... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARI İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR OLACAK

Peki ev hanımları nasıl emekli olacak? Şimdi tüm ev hanımları bunu merak ediyor. Ev hanımları için ayrı bir sigorta kolu ouşturulmayacağı öğrenilirken primlerin Bağ-Kur üzerinden ödeneceği ve Bağ-Kur üzerinden emekli olunacağı bildirildi. bu nedenle ev hanımlarının emeklilik şartlarıyla Bağ-Kur'dan emekli olanların şartları aynı olmuş olacak. Fakat ev hanımları için bazı özel uygulamalar söz konusu. 

Çocuk sayısı: Emekli olmak isteyen ev hanımları çocuk sayısına göre emeklilik yaşında indirim elde edecek. Bu indirime dair verilmiş net bir karar yok. Fakat her çocuk için 2 yaş indirimi söz konusu olursa 3 çocuklu bir ev hanımı 58 yerine 52 yaşında emekli olabilecek.

Devlet desteği: Ev hanımlarının aylık primlerinin üçte birlik kısmı devlet tarafından SGK'ya ödenecek. Kalan kıısm ise ev hanımları tarafından her ay SGK'ya ödenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading