Yandex Metrica

Erdoğan açıkladı: 2024 Temmuz'da asgari ücrete zam yok mu?

Erdoğan açıkladı: 2024 Temmuz'da asgari ücrete zam yok mu?

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği 2024 asgari ücret zam oranlarının belirlenmesi için ilk toplantı 11 Aralık'ta yapılacak. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yılda 2 kere yapılan asgari ücret zammının bu sene sadece Ocak ayında yapılacağının sinyali geldi. 2024 Temmuz'da asgari ücrete zam yok mu? Asgari ücrete 2024 yılında sadece Ocak ayında mı zam yapılacak? soruları ise çalışanlar tarafından sorulmaya başlandı.

Ekonomi

20.05.2024, 11:02

Sadece asgari ücretliyi değil, milyonlarca çalışanın maaşını doğrudan etkiyecek olan 2024 Ocak asgari ücret zammı büyük bir heyecanla bekleniyor. 11 Aralık'ta ilk toplantı gerçekleştirecek. Aralık ayının sonlarında 2024 asgari ücretin Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde Ocak ve Temmuz ayında yılda 2 kez yapılan asgari ücret zammının bu sene yılda 1 kez yapılacağının sinyali Bakan Işıkhan'dan gelmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu konuya dair flaş bir açıklama geldi. 

Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai'de kentinden dönüşte basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret konusunda da çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada  ''Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.'' demişti. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. 

Doların fiyatı 13 TL birden fırlayacak! Yatırımcılar dikkat.. İşte 12 Temmuz 2024 döviz kurları Doların fiyatı 13 TL birden fırlayacak! Yatırımcılar dikkat.. İşte 12... Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK MU?

Kovid-19 Pandemisi ile başlayan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştı. Geçriğimiz senelerde asgari ücrete hem Ocak hem de Temmuz ayında zam yapılmıştı. Ancak 2024 yılında asgari ücrete sadece Ocak ayında zam yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız." dedi.

O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu Haberi Görüntüle

2024'TE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Enflasyon tahminlerine göre 2024 yılında asgari ücretin 17 bin TL seviyesinde olması bekleniyor. Ancak Temmuz ayında ara zam yapılmayacağı gerçeği de göz önünde bulundurulursa bu rakamın daha da yukarı çıkması oldukça muhtemel. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading