Yandex Metrica

Enflasyonun üstünde zam + refah payı müjdesi: SSK, BAĞKUR, EYT emekli maaşları ne kadar olacak?

Enflasyonun üstünde zam + refah payı müjdesi: SSK, BAĞKUR, EYT emekli maaşları ne kadar olacak?

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber SSK, BAĞKUR, EYT emekli maaşları ne kadar olacak? soruları gündemi meşgül etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla komisyon çalışmaya başladı. Çalışmaya göre emekliler enflasyonun üstünde zam alacak. Prim-aylık dengesizliği giderilecek, ikramiye artacak.

Ekonomi

23.01.2024, 21:22

Memur zamlarının belli olmasıyla beraber gözler emekli aylıklarına yapılacak artışa çevrildi. Önümüzdeki ay açılması beklenen Meclis emekli aylıklarında 6 aylık enflasyon oranın üzerinde ilave zam için düzenleme yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla iki bakanlık emekli aylıklarında ilave artışa ilişkin çalışma yürütüyor.

Merkez Bankası'nın açıkladığı yıl sonu tahminine göre enflasyon yüzde 62 olursa Temmuz-Aralık döneminde enflasyon yüzde 35.25 olacak. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre emekliler yüzde 35.25'lik artışı cebine koymuş bulunuyor.

Sondaj kulesi sayıları düştü! Petrol üretimleri azaldı: Dünya şaşkınlıkla gelişmeleri takip ediyor Sondaj kulesi sayıları düştü! Petrol üretimleri azaldı: Dünya şaşkınlıkla gelişmeleri... Haberi Görüntüle

PRİM AYLIK DENGESİZLİĞİ GİDERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine yapılacak zamda prim-aylık dengesizliği giderilecek, 7500 lira olan en düşük emekli aylığı yükseltilecek. Cepte olan enflasyon zammıyla birlikte 2008 öncesi SSK emeklisinin aylığı 10 bin 301 liraya çıkacak. Söz konusu zamla birlikte emeklilere 1100 lira olan bayram ikramiyeleri de artacak. Emeklilerin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alana verilecek zam oranı daha yüksek olacak.

O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu Haberi Görüntüle

REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Söz konusu maaş uygulamasıyla beraber, kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading