Yandex Metrica

Enflasyon ne zaman düşecek? Merkez Bankası Başkanı tarih verdi!

Enflasyon ne zaman düşecek? Merkez Bankası Başkanı tarih verdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan Arap Bankacılık Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarda "TL'nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz" dedi. Karahan, ayrıca enflasyon sert düşeceği tarihi de açıkladı.  

Ekonomi

24.05.2024, 19:31

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan bir süredir dolar karşısında güçlü duran Türk Lirası için ilerleyen süreçte değer kazanmasını beklediklerini ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan son konuşmasında Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemdeki alacağı faiz kararlarına  ilişkin tüyolar verirken TL’nin değer kazanacağının altını çizerek uzun bir zamandır izlenen politikalar doğrultusunda enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı. 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 farklı seçenek var En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 farklı... Haberi Görüntüle

FAİZ ORANI SABİT TUTULDU 

Merkez Bankası’nın şahin faiz kararları sonrası Dolar kuru sert yükselişini durdurarak yatay bir seyirde ilerliyor. Son PPK toplantısında faizi sabit tutma kararı çıkarken dolar kuru 32 TL seviyelerinde tutunmaya devam ediyor.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

SIKI PARA POLİTİKASI UYGULANMAYA DEVAM EDİLECEK 

Arap Bankacılık Zirvesi’nde ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Fatih Karahan  para piyasalarındaki fiyat hareketleriyle ilgili beklentisini ifade etti. Merkez Bankası’nın sıkı para politikası devam ettireceğini altını çizen Merkez Başkanı Fatih Karahan Türk Lirası’nın diğer döviz varlıkları arasında reel olarak değer kazanacağını söyledi. 

Tabeladaki fiyatlar her an değişebilir: İşte benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki son durum Tabeladaki fiyatlar her an değişebilir: İşte benzin, motorin ve LPG... Haberi Görüntüle

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK? 

Arap Bankacılık Zirvesi’nde yaptığı açıklamasında Haziran ayında enflasyonda ciddi bir düşüş beklediğini vurgulayan  Karahan “Enflasyonun Mayıs'ta yüzde 75 ile zirveye ulaşmasını bekliyoruz. Manşet enflasyonda haziran ayı itibarıyla ciddi bir gerileme bekliyoruz. Aylık bazda enflasyon trendinin aşağı doğru gelmesini bekliyoruz.” dedi. 

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading