Yandex Metrica

Emlakta spekülasyona önlem! Yeni düzenleme devreye giriyor

Emlakta spekülasyona önlem! Yeni düzenleme devreye giriyor

Enflasyonla mücadelenin en önemli başlıklarından biri olan emlak fiyatlarında spekülasyonların önüne geçmek için yeni düzenlemeye devreye giriyor.

Ekonomi

14.05.2024, 00:08

Emlakta fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek ve internetteki emlak platformlarında yer alan ilanlardaki bilgi kirliliğinin önlenmesi için Ticaret Bakanlığı düğmeye basarken yeni adımlar atılacak.

Bakanlık tarafından hazırlanan tasalağa göre; bundan böyle emlak siteleri üzerinden yapılan ev satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişi yapılamayacak. Yetkisi olmayan emlakçıların da faaliyetini önlemek amacıyla da yetki belgelerinde aranan şartlar hafifletilecek. Ayrıca tüm şartları taşıyan emlak danışmanlarından, mesleki deneyim istenmeyecek.

Altın borcu olan kafasını duvardan duvara vuracak! Elinizi çabuk tutun: Altın rekor için hazırlanıyor Altın borcu olan kafasını duvardan duvara vuracak! Elinizi çabuk tutun:... Haberi Görüntüle

PARA CEZASI KESİLECEK

Hazırlanan taslakta diğer bir ayrıntı ise Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’te değişiklik öngörülüyor. Taslağa göre, başkalarına ait taşınmazların satışına yönelik ilanlara internet üzerinden ortam sağlayan kişi ve şirketler, aynı taşınmaza ilişkin farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişine izin vermeyecek. Düzenlemeye uymayan platformlara para cezası kesilecek.

EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam verdi EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam... Haberi Görüntüle

DENEYİM ŞARTI KALKIYOR

Bir diğer tedbir ise yetkisi olmadığı halde faaliyet gösteren emlakçılar konusunda olacak. Emlak işletmelerinde mesleki deneyim şartı kaldırılacak. Bu maddenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, emlak danışmanlarının; yetki belgesi başvurusunun yapılmasından önceki 5 yıl içinde, ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunları için en az 6 ay; diğerlerinin ise en az bir yıl emlak danışmanlığı veya sorumlu emlak danışmanlığı yapmış olması şartı ortadan kalkacak.

Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer mi? Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer... Haberi Görüntüle

HAPİS CEZASI DETAYI

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre; emlak işletmecilerine yetki belgesi verilmesinde aranan, 'kasten işlenen bir suçtan beş yıldan fazla kesinleşmiş hapis cezası almamış olmak' şartı ise 'toplam beş yıl hapis cezası alınmamış olması' olarak değiştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading