Yandex Metrica

Emekliye gıcır gıcır zam: Kulis bilgisi geldi: En düşük emekli maaşı o rakama çıkacak

Emekliye gıcır gıcır zam: Kulis bilgisi geldi: En düşük emekli maaşı o rakama çıkacak

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarını bekleyen 16 milyon emekli kağıt kalemi elinden düşürmüyor. Öte yandan Ankara kulisleri Temmuz ayında yapılacak ara zamma ilişkin emeklilere gıcır gıcır bir müjde verdi. Merkez Bankası piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon netleşti. Peki emekli maaşlarına kaç TL zam gelecek?

Ekonomi

22.05.2024, 17:09

Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti. Fakat ekonomik koşullar ve hayat pahalılığı nedeniyle emeklilere Temmuz ayında ara zam kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen zam haberi 16 milyonda heyecan yarattı.

Temmuz ayında maaşlarına ciddi bir artış bekleyen emekliler Ankara kulislerinden gelen zam haberlerini yakından takip ediyor. SGK uzmanlarına göre Temmuz ayında en düşük emekli maaşı emeklinin refah düzeyini arttıracak seviyeye getirilecek nokta bu konuda ilk tahminlere göre en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılacak ve rakam 6.000 TL olacak.

Sıfır araç hayali kuranlara müjde! Temmuz ayında otomobillerde yeni dönem başlıyor: Düşük faiz, nakit indirimi, takas desteği... Sıfır araç hayali kuranlara müjde! Temmuz ayında otomobillerde yeni dönem... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Kök maaş zammı temmuz ayında kesinleşti. Şu ana kadar Elde edilen verilere göre kök maaş zammının enflasyon ve refah Payı ile birlikte %30 olacağı yönünde tahmin ediliyor. Öte yandan en düşük emekli maaşına da seyyanen zam gelecek. Sosyal Güvenlik uzmanlarının bu konudaki ilk tahminleri ise en düşük emekli maaşına 6.000 TL’lik bir seyyanen artış yapılacağı ve 16.000 TL’ye yükseleceği yönünde.

Emekli maaşlarına ilişkin Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda henüz net bir açıklama yapmadı. Fakat SGK uzmanlarının tahminleri 16 milyon emekliyi heyecanlandırdı.

Bu yılın başında emekliye refah faiz zammı dahil yapılan zam oranı %49.25 olmuştu. Temmuz ayında ise  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamaya göre emekli temmuz zammı, %25 olacak. Öte yandan bu zam oranına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı refah Payı da eklenecek. Uzmanların refah payı beklentisi yüzde 5 paun oldu. Şayet beklentiler gerçek çıkarsa maaş artışının yüzde 30 oranlarında olacağı düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading