Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekliye fıstık gibi bayram hediyesi: İkramiye miktarı ve ödeme tarihi belli oldu

Emekliye fıstık gibi bayram hediyesi: İkramiye miktarı ve ödeme tarihi belli oldu

16 milyon emekliye fıstık gibi bayram ikramiyesi! Kurban Bayramı'na 1 aydan az kala emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin detayları belli oldu. Peki Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye alan emekliler Kurban Bayramı'nda kaç TL ikramiye alacak, ödemeler ne zaman hesaplara yatacak?

Ekonomi

24.05.2024, 10:09

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Kurban Bayramı'ndan 16 milyon emeklinin beklentisine cevap veren Türkiye ikramiye miktarı ve tarihlerini açıkladı. Peki bayram ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyelerine ilişkin geçtiğimiz günlerce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Dev Amerikan bankasından Türkiye için kıyamet tahmini: Herkes yıl sonuna hazırlıklı olmalı! Dev Amerikan bankasından Türkiye için kıyamet tahmini: Herkes yıl sonuna... Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2024?

Bayrama 1 aydan az bir zaman kala Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu. Kurban Bayramı bu yıl 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Bu durumda emekliler için ikramiye ödemesi de 10-14 Haziran haftasında yapılacak. İkramiye alabilmek için aylık hak etmiş olma şartı gereği 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olanlara ikramiye ödemesi yapılacak.

Öte yandan bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen yeni emekliler için son tarihin  31 Mayıs olacağı ifade edildi. Bu karar göre 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacakların işlemleri 1 Haziran’da başlayacak. 31 Mayıs’a kadar emekli olanlar Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Cihat Yaycı'dan misilleme çağrısı: Onlar bize ateş açıyorsa Yunan teknesini vurun Cihat Yaycı'dan misilleme çağrısı: Onlar bize ateş açıyorsa Yunan teknesini... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR DİKKAT

Öte yandan dul ve yetim maaşı alanlara, bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre yatırılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. 

Bu kapsamda çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme %75’e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

 

Habere Tepki Ver

63

366

24

20

20

3

3

15

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading