Yandex Metrica

Emekliye emlak vergisi muafiyeti geliyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek? EYT'den yararlanan vatandaşlarda yararlanacak mı?

Emekliye emlak vergisi muafiyeti geliyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek? EYT'den yararlanan vatandaşlarda yararlanacak mı?

Milyonlarca emekli vatandaş belirli kriterleri yerine getirdiği takdirde emlak vergisinden muhaf tutulacağı duyuruldu. Ayrıca geçen yıl erken emeklilikten faydalanan emekli vatandaşlarında emlak vergisinden muhaf olabilmesi için belirli şartlar oluşturuldu. Bu kapsamda ise Kimler emlak vergisi ödemeyecek? EYT'den faydalanan vatandaşlar yararlanacak mı? soruları yanıt arıyor. İşte detaylar...

Ekonomi

04.03.2024, 02:02

Türkiye'de emlak vergisinden yalnızca emekli aylığı, dul ve yetim aylığı, engelli aylığı alanlar, gazi ve şehit aileleri muhaf tutuluyordu. Ancak emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sisteminden yararlanan emekli bireylerinde bu haktan yararlanıp yararlanmayacağı büyük merak konusuydu. EYT'den yararlanan vatandaşlarda yararlanacak mı? Sorusu yanıt arıyor.

Emekli maaşlarına müjdeli haber geldi! Merakla beklenen maaş farkı ödeme tarihleri belli oldu! Zamlı maaşların yatırılacağı o tarihe dikkat! Emekli maaşlarına müjdeli haber geldi! Merakla beklenen maaş farkı ödeme... Haberi Görüntüle

EMLAK VERGİSİNİ KİMLER ÖDEMEYECEK?

1 Mart ve 31 Mart tarihleri arasında ödemesi yapılacak olan emlak vergisinin ikinci taksitleri de 30 Kasım'da ödenmeye başlayacak. Ancak hiçbir geliri olmayan yalnızca emekli, yetim, dul, engelli aylığı alan, gazi, şehit, dul ve yetim aylığı alanların evlerinin brüt 200 metrekareyi geçmediği sürece emlak vergisi ödemeyecek.

Emekliye fark ödemesi ne zaman? SGK merak edilen tarihi açıkladı Emekliye fark ödemesi ne zaman? SGK merak edilen tarihi açıkladı Haberi Görüntüle

EYT'DEN FAYDALANAN VATANDAŞLAR YARALANABİLECEK Mİ?

Emeklilikte yaşa takılan EYT'li vatandaşlar da eğer ki 2023 yılında emekli olmuşlarsa bu yıldan itibaren emlak vergisinden muhaf olabilecekler. 2024 yılında emekli olan EYT'liler ise önümüzdeki yıl bu vergiden muhaf tutulabilecek.

Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Haberi Görüntüle

ÇALIŞAN EYT'LİLER YARARLANAMAYACAK

Habertürk yazarı Ahmet Kıvan'ın haberinde ise, emekli olduktan sonra herhangi sigortalı bir işe giren EYT'lilerin emlak vergisi muhafiyetinden yararlanamayacağını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading