Yandex Metrica

Emekliye 3 alanda destek verilecek! Bakan açıkladı: Emekliye özel kart geliyor! Kimler yararlanacak? Ne zaman başlayacak?

Emekliye 3 alanda destek verilecek! Bakan açıkladı: Emekliye özel kart geliyor! Kimler yararlanacak? Ne zaman başlayacak?

Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Sosyal destek için çıkarılan ''emekli kart'' tasarlanacak ve elektrik, doğalgaz, gıda destekleri bu karta yüklenerek yapılacak. 

Ekonomi

25.04.2024, 21:55

Cumhurbaşkaı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını ''Emekliler Yılı'' ilan etmesinin ardından bakanlıklar ve ilgili kurumlar çalışmalara başladı.

Her kurum kendi görev ve yetkialanı içersinde emeklilere yönelik projeler hazırladı. Bütçe imkânlarının da gözetildiği çalışmalarda, "sosyal açıdan kırılgan" olarak tanımlanan alt gelir gruplarının hedeflenmesi kararlaştırıldı.

İlgili kurumlar tarafından tamamlanan projeler, parça parça kamuoyuna duyurulacak. Bu kapsamda AK Parti belediye başkan adaylarıda seçimlerinin ardından emeklilere yönelik açıkladıkları vaatleri 31 Mart'tan sonra hayata geçirecek.

Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken promosyon ödemesi: İşte başvuru şartları... Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Emeklilere yönelik ilk adım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından atılacak. Bakanlık, dar gelirli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü desteklerden emekilerin de yararlanmasını sağlamakta. Bu süreçte bakanlığın yetkisi dahilinde ''emekli destek projesinin'' hayata geçirilebileceği bildirildi.

Ne kuzu ne dana en çok zam ona! 5 ayda rekor zam Ne kuzu ne dana en çok zam ona! 5 ayda... Haberi Görüntüle

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Aile Bakanlığı'nın destek programından kimlerin yararkababileceği netlik kazanırken en temel kriter tabandan emekli maaşı alınması olacak. 10 bin ve altında emekli aylığı alan, eve giren başka bir geliri de bulunmayan emeklilerin desteklerden yararlanması sağlanacak. 

Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin TL kredi Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KARTI NEDİR?

Bakanlık tarafından uygulanan elektrik, doğalgaz ve gıda destekleri emeklilere verilecek kartlara yüklenerek yapılacak.

Emekliler bu kartı, elektirk ve doğalgaz fatularını öderken ve anlaşmalı marketlerden alışveriş yaparken kullanabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu anda aylık 130-260 lira arasında elektrik, yıllık bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında doğal gaz desteği veriyor. 

2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası ne kadar aratacak? 2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası... Haberi Görüntüle

DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere yönelik de bir çalışma yapıyor. Asgari ücretin altında geliri olan ve eve giren başka bir geliri de bulunmayan ailelere de elektrik, doğal gaz, çocuklar için eğitim desteği verilmesi üzerinde duruluyor. Bu uygulama ile mevcut desteklerden yararlananların kapsamı genişlemiş olacak.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

DESTEĞİN ŞARTLARI

  1. Emekli aylığı 10 bin lira ve altında olacak.
  2. Emekli aylığı dışında eve giren başka gelir olmayacak.
  3. Kira geliri elde etmeyecek.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading