Yandex Metrica

Emeklilik hayali kuranların gözü Meclis'te! Bu kişilere erken emeklilik imkanı geliyor! Ancak tek şart...

Emeklilik hayali kuranların gözü Meclis'te! Bu kişilere erken emeklilik imkanı geliyor! Ancak tek şart...

2024 yılının emekli yılı olacağını duyuran cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli vatandaşlara bayram öncesi birçok müjdeli haberibi duyurmuştu. ayramdan sonra meclisin açılması beklenirken, erken emkli olmak isteyen vatandaşların gözü kulağı TBMM'ye çevrildi. İşte erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için yeni reform paketi...

Ekonomi

14.04.2024, 23:21

31 Mart Yerel Seçimlerin bitmesi sonrası ve Ramazan bayramı sonrasında Nisan ayında açılması beklenen Mecli'ten erken emekli olmak isteyen varandaşlar için yeni bir reform paketi çıkacağı planlanıyor.

Seçim ve bayram telaşının ardından TBMM emekli olmak isteyen vatandaşlar için yeni bir düzenlemeye gidecekleri biliniyor.

Bu kapsamda ise emekli olak isteyen vatandaşlar için 3600 ek gösterge yasası, esnek çalışma modelleri, tamamlayıcı emeklilik, çalışma saatleri, indirimler gibi birçok yasal düzenleme gelecek.

Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme hesapta Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme... Haberi Görüntüle

YENİ REFORM PAKETİ TBMM'DE

Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için ise SSK-Bağkur prim eşitliği, esnafa erken emeklilik desteği, emekli olmak isteyen emekliler için erken emeklilik imkanı gibi pek çok destek reform paketinde yer alması bekleniyor. 

TBMM'den geçmesi beklenen yeni reform paketi kapsamında, SSK ve Bağkur'dan emekli olmak isteyen esnaflar için 5 yıl erken emekli olma imkanı sağlanması için çalışmalar yapılacağı öğrenildi. 

Altın 2000 TL'ye doğru hızlı inişe başladı: İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Altın 2000 TL'ye doğru hızlı inişe başladı: İşte 2 Mayıs... Haberi Görüntüle

ESNAFLARA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Bağ-Kurlu olan esnaflar için 9 bin gün prim şartının 7200 güne düşmesi bu sayede de 1800 gün daha az prim ödemesi ile 5 yıl daha erken emekli olma imkanı sağlanacak.

8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan  esnafların prim gün şartlarının 9 bin'den 7 bin 200'e düşmesi bekleniyor.

Maliye'den birçok sektöre radar! Büyük mükellefler sahada denetlenecek Maliye'den birçok sektöre radar! Büyük mükellefler sahada denetlenecek Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DESTEĞİ

Ev hanımlarına yönelik de TBMM'den çıkması beklenen yeni yasa kapsamında ev hanımları için isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'inin devlet tarafından karşılanması bekleniyor.

Bu kapsamda ise en düşük sigorta primi 6 bin 400 lira olması bekleniyor.

Ev hanımları ise aylık 4 bin 267 lira ödeyerek emekli olma imkanı sağlanıyor.

Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye yeni müjde geldi Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye... Haberi Görüntüle

EMEKLİ OLMAK İSTEYEN ANNELERE YIPRANMA PAYI

Emekli olmak isteyen anneler ise çocuk sayısına göre yıpranma payı alarak erken emekli olma imkanı sağlanması bekleniyor.

Bu kapsada ise çocuk sayısına göre prim ödemesi alma imkanı sunuyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading